logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Siemens WM 2300 - brak ruchów rewersyjnych, podejrzenie programatora lub modułu

sumrako 24 Paź 2006 11:37 3612 3
  • #1 3147957
    sumrako
    Poziom 16  
    Ocena: 123
    Mam problem z wyżej wymienionym sprzętem, a mianowicie pralka ładnie wiruje, a nie chce wykonywać ruchów rewersyjnych. Nie wiem czy wina leży po stronie programatora, czy modułu? Wszystkie inne podzespoły są sprawne. Nadmienię tylko ,że nim to się stało pralka na końcowym płukaniu ciągła mi wodę i wyrzucała na przemian. Potem gdy wykręciłem programator by sprawdzić czy nie ma czasem przegrzanych lub nattopionych styków (styki były czyste) problem ustąpił i pojawił się wyżej opisany z obrotami pralki. Moduł też nie nosi śladów zimnych lutów. I w tym momencie podejrzewam programator, ale nie jestem pewny. Tymbardziej ,że raz spotkałem się z podobnym problemem (ciągnięcia i wypuszczania wody) we włoskiej pralce i wtedy to był moduł uszkodzony (przepalony lut na płytce). Proszę kolegó o poradę.
  • #2 3148052
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Radzę sprawdzić czy z programatora wychodzą sygnały do pracy rewersyjnej silnika
    Powodzenia
  • Pomocny post
    #3 3148269
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 757
    O rewersach decyduje wyłącznie programator.
  • #4 3149005
    sumrako
    Poziom 16  
    Ocena: 123
    Czyli to programator, a więc wydatek 670zł. Dzięki za pomoc.
REKLAMA