logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 nie włącza się po zdjęciu simlocka - problem z pamięcią 0x80000

mefistofilos 24 Paź 2006 19:58 1217 5
REKLAMA
  • #1 3149530
    mefistofilos
    Poziom 28  
    Ocena: 86
    Witam! Z gory przepraszam za ten temat, ale juz mi sil nie starcza... wiem ze walkowano go wiele razy, ale niestety zaden z poprzednich tematow na forum nie rozwiazal mojego problemu...
    (prosba do moderatorów: Nie wrzucajcie tematu do kosza )

Otoz przecialem TP w tymze siemensie( poprawnie podkreslam )... po unlocku w SST wyskoczyl komunikat WS, ok... repair i powinno dzialac... ale nie, telefon nie wlacza sie... przy probie wgrania flasha we frei wyskakuje komunikat ze nie moze wyczyscic pamieci od 0x80000 i niestety nie mogę nic zrobic... W SST normalnie wgrywa wszystko ( wgralem v27 a w telefonie mialem v23 ), eeprom itd... no i nic, nie wlacza sie telefon... probowalem wszystkiego, poprostu trup...

Wszystkie sugestie od zaawansowanych userow mile widziane ( od tych mniej takze )...

Pozdrawiam,

Simon
  • REKLAMA
  • #2 3149722
    andrew220
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    tych telefonów nie da się ubić softowo, więc HW. Albo źle TP, albo zimno pod egoldem albo kością flasha. Zabuczy chociaż, czy całkiem ciemny ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3150201
    denwer
    Poziom 14  
    Ocena: 74
    Jeżeli chodzi o v27 to do SST są też te flashe do c60 z nowymi chipami (chyba intel) więc może nie pasować. Ja osobiście do starszych c60 wpisuję v14 niezależnie od tego jaki soft miał wcześniej. Jeżeli podniosłeś c 60 do "bzyczenia" to daj freją unlock po oryginalnym imei i telefon powinien wstać.
  • REKLAMA
  • #5 3150276
    andrew220
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    a dlaczego jokerem nie robisz ? przeca joker najlepszy do egoldów. zrób jokerem recalc all keys i powinien wstać
REKLAMA