logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - telefon nie uruchamia się po próbach naprawy softu

no__name 20 Mar 2006 17:46 1040 11
REKLAMA
  • #1 2437234
    no__name
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Witam dostaje juz pi.....ca robie ofd kilku dni C60 ktory buuu i gasl czyli soft podobno wywalil sie na locku i tak zostal do niedawna.Przerabialem juz wszystkie sposoby z elki i nic teraz nie ma nawet buu :(.Pomocy.
  • REKLAMA
  • #2 2437259
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    jak przerobiles juz wszystkie sposoby to innych juz nie ma jedyna mozliwosc to taka ze dobrales nie odpowiedniego flesza do kosci w telefonie lub jak grzales to mogles uszkodzic procka lub kulki polecialy
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #3 2437266
    zibi&marcov
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam Napisz mi czy program reaguje na czerwoną sluchawke telefonu ?? i jaką masz w telefonie sersie softu bo moze zanizasz wersjie a tak to go napewno nie postawisz a jak nie jestes pewien co do wersji softu to Proponuje Swupa mu walnąc versje 27 Jak jest to wina tylko w SOfcie to musi dać rade chyba ze Pamieć w fonie juz padła
  • REKLAMA
  • #4 2437470
    Quasarek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Oczywiście, że w takim wypadku nic już nie zdziałasz swupem, najlepszym lekarstwem będzie abyś poszukał kogoś z martechem. :)
    pozdr
  • #5 2437995
    Zbycho9
    Poziom 20  
    proponuję również odwiedzić kogoś posiadającego martecha jak nie wstanie to podgrzej płytę Hotem i znowu martech i powinno być dobrze ;)
  • #6 2438498
    no__name
    Poziom 15  
    Mial wersje jak go podlaczalem 14 ale to juz wtedy buczal.Martech wiem za zrobi ale mi kilka udalo sie obudzic zwyklym comem i radami z elki.Swap nie pojdzie zglasza brak boota.Co robilem: Zmienialem boota (nie wiem po co ale tak pisali) wgrywalem rozne cuda freya 10 i nic ciagle reaguje na sluchawe i mam c55 w ktorym laduje baterie.Prosze o help :).
  • REKLAMA
  • #7 2438956
    xxlrally
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    full flesha + eprom + imei repai +simlock ja to robie martechem i zawsze pomaga na 100%
  • #8 2438974
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    nie pisałes czy juz tak robiłes
    rozumiem ze tp przecięty
    wez sst (unprotected) :) walnij fula pod sst
    i powinien wstac oczywiście sprawdz wersje amd czy intel
    następnie swup z poslkim i oki
  • #9 2441208
    no__name
    Poziom 15  
    TP przeciety nie mam fulla pod sst.Moje jakis link??
  • #10 2445048
    no__name
    Poziom 15  
    Dziala !!! Pomoglo z tymi 2 freiami tylko mam problem w x55 contrast ile powinno byc bo juz mnie trafia.Tam sa jakies dane np 0x40.Ile w dzialajacym C60 powinno byc bo ustawiam juz od kilku godzin.
  • #11 2447514
    Mateusz919
    Poziom 11  
    miałem ten sam problem dalem do naprawy poczekalem 4 miesiące i co się okazało że płytka głuwna poszła ;/
  • #12 2448390
    280173
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    użyj jokera ustaw potencjometry w bloku kontrast program oba na 112 i wgraj te ustawienia do fona write 5007

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C60 nie uruchamia się po próbach naprawy oprogramowania (softu), które obejmowały różne metody z Elki oraz wgrywanie różnych wersji firmware, w tym wersji 27 i freyów. Problem początkowo objawiał się buczeniem i gaśnięciem, a następnie całkowitym brakiem reakcji. Możliwe przyczyny to nieodpowiedni flash do kości pamięci, uszkodzenie procesora podczas lutowania lub uszkodzenie pamięci telefonu. Zalecane jest użycie narzędzia Martech do pełnej naprawy, obejmującej flash, eprom, naprawę IMEI i simlocka, co w wielu przypadkach skutecznie przywraca funkcjonalność. W przypadku braku efektów wskazane jest podgrzanie płyty głównej (hotowanie) i ponowna próba z Martechiem. Dodatkowo, przywracanie ustawień kontrastu w bloku x55 można wykonać za pomocą programu Joker, ustawiając potencjometry na wartość 112 i zapisując ustawienia do telefonu. W jednym przypadku problem okazał się uszkodzeniem płyty głównej, co wymagało wymiany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA