logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia Pioneer P6800R - który styk to plus, a który masa?

Raat 24 Paź 2006 20:07 1769 6
REKLAMA
  • #1 3149575
    Raat
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam.Mam stare,ale w miare dobre radio Pionieer P6800R i nie mam pojęcia,które ze styków to + a który to minus i jak ida kable od głośników ;)Dołaczam fote z ponumerowanymi stykami(w aucie nie mam kostki-same kable)
    Podłączenie radia Pioneer P6800R - który styk to plus, a który masa?
  • REKLAMA
  • #2 3149608
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Masa ponoć siedzi w więzieniu ;)

To radio ma klasyczną kostkę ISO, opis klasycznej kostki znajdziesz tutaj
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic254737.html . Plusy są trzy (stały, po kluczyku i podświetlanie) a masy dwie, jedna w kostce zasilania a druga na obudowie.

SławeK
    PS. Warto czytać posty wyróżnione na początku działów i opisy działów.
  • REKLAMA
  • #3 3162479
    Raat
    Poziom 12  
    Dzięki za linka,podłączyłem radio,Wszystko jest ok,poza tym ze nie mam podświetlania :(wszystko chodzi,tlyko panel sie nie podświetla.Mozliwe ze źle podłaczyłem,ale to by chyba radio sie nie odezwało
  • #4 3162665
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3162719
    Raat
    Poziom 12  
    możliwe ze są do wymiany diody,ale nagle wszystkie by nie świeciły?? :| Czytałem na forum ze to wina scalaka??Może ktoś mi powie jak sprawdzić-co jest winne temu ze diody nie działają
  • REKLAMA
  • #6 3162777
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3162864
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    To się nie mówi tylko się mierzy i nie trzeba zgadywać. A wtedy wiadomo co dioda a co żarówka ale jak ktoś nie rozróżnia to lepiej niech odpuści to radio.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie radia Pioneer P6800R wymaga znajomości klasycznej kostki ISO, gdzie plusy to trzy styki (stały, po kluczyku i podświetlanie), a masy dwie – jedna w kostce zasilania, druga na obudowie. W przypadku braku kostki w aucie należy rozpoznać kable według standardu ISO. Radio nie posiada osobnego wejścia podświetlenia – panel świeci po podaniu prawidłowego zasilania. Problemy z podświetleniem mogą wynikać z uszkodzonych żaróweczek, a nie diod LED czy scalaka. Zaleca się pomiar elementów zamiast zgadywania, aby określić przyczynę braku podświetlenia. Kable głośnikowe należy podłączyć zgodnie z oznaczeniami standardowej kostki ISO.
REKLAMA