Cytat: Jestem początkującym i nie chcę naprawić tego dla pieniędzy ale dla własnej satysfakcji
hymn..tu raczej wszyscy robią dla pieniędzy (ew dla zaoszczędzenie własnych)...moja rada to weź się za np angielski lub np programowanie w jakimś języku a napewno jak posiądziesz w tych tematach nieco wiedzy to będziesz mial o wiele wieksza satysfakcję niż zreperowanie jakiegoś złomu zwłaszcza jak dostaniesz gotowca i nic z tego nie będziesz rozumiał.
Jesteś rolnikiem,ekonomistą bo by naprawiać tel trzeba być raczej elektronikiem lub przynajmniej trochę orientować się w tej dziedzinie.
Zobacz schemat tam masz żródło zasilania(DC-DC converter) zrobiony na układzie N300 którego obciążeniem jest obwód złożony z świcących LEDów.LEDy z wyświetlacza i podświetlenia klawiszy połączone są ze sobą
szeregowo tak jak na np choince żaróweczki i jeśli gdzieś będzie przerwa to chyba sam wiesz co będzie.Tak naprawdę to mamy tu trzy obwody.. 1szy obwód klawiszy złożony z dwóch diod poł szeregowo ,2gi trzy pierwsze obwody połączone razem równolegle i trzeci najważniejszy :LEDy z wyświetlacza i podświetlenia klawiszy połączone są ze sobą szeregowo.Wiedząc to i mając rys z załącznika powinieneś cały obwód sprawdzić w ciągu minuty.Oczywiście na początku zobacz czy układ przetwornicy podaje jakiekolwiek napięcie (VLED+)a powinno ono być napewno znacznie wyższe niż te 3.9V jak gdzieś wcześniej podawałeś.Pomiar zacznij wpierw od samej przetwornicy ...katoda V300 lub C304 wzg masy a nie na pinach chipa N300 (TK11851L)
pozdrawiam...ftb