logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić AUTRONIC AL 700 bez komputera w Polonezie Atu Plus 2000?

jjjanek 25 Paź 2006 17:25 2209 3
REKLAMA
  • #1 3152247
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam zwracam się z prośbą do was w sprawie ustawienia AUTRONIC AL 700 problem w tym, że nie mam komputera do ustawienia a muszę pojeździć 12dni do pracy zanim pojadę do gazownika AUTRONIC AL 700 zakupiłem nowy przypuszczam, że nie będzie poustawiany dla tego zwracam się do was jak w tym al. 700 ustawić jakieś standardowe ustawienia by samochód jeździł na lpg słyszałem, że można to jakoś zrobić /zdaje sobie sprawę, że spalanie będzie większe, ale muszę jakoś przez te parę dni przejeździć mój samochód to polonez atu plus z 2000r pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3155321
    jr120065
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    Wydaje mi się, że napewno trzeba go zresetować poprzez odłączenie klemy minusowej akumulatora np. przez noc.
    Nastepnie uruchamiamy samochód i na wolnych obrotach ma osiągnąć temperaturę pracy w ten sposób aby trzy razy włączył się wentylator na chłodnicy. Wtedy masz ustawiony napewno dobrze komputer samochodu część danych w tym czasie z czujników pobierze sobie sam układ gazowy.

Po wyłączeniu silnika uruchamiamy go ponownie i przełączamy się na gaz poprzez osiągnięcie określonych obrotów zazwyczaj 2000-2500 albo na ich wzrastaniu albo na spadaniu załącza się układ gazowy. Bez zaprogramowania komputerem może być ustawiony na inne obroty ale to powinno pisac w instrukcji. Ponownie na wolnych obrotach powtarzamy procedurę trzech załączeń wentylatora chłodnicy.

Po tych czynnościach powinno być wszystko OK i w drogę:D
  • REKLAMA
  • #3 3156121
    teges

Poziom 21  
    Ocena: 96
    A co się stało ze starym?
    Konto firmowe:
    auto naprawa
    Rzemieślnicza21, Płońsk, 09-100 | Tel.: 608XXXXXX (Pokaż)
  • #4 3156744
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Mam do sprzedania za 60 zł razem przełącznikiem i silnikiem krokowym wymieniłem go, bo nie byłem z niego zadowolony na samym początku miałem oryginalną bedini super to hulało palił mi 10l lpg w razie braku gazu przełączał się na benzynę, ale kłopot z serwisem jak mi padł bedini niemiałem akurat kasy na coś lepszego, bo były inne wydatki a teraz jak ceny spadły i była kasa wziolem al 700 dzisiaj już ją zamontowałem a jutro ustawienia dziękuje i pozdrawiam
    PS
    TAKIE COŚ MAM
    http://www.allegro.pl/item136485342_uklad_sterujacy_stag_2_w_l.html
REKLAMA