Witam!Jak w temacie zna ktos jakies linki lub nazwe programu komputerowego ktory bedzie sluzyl jako generator sygnalow o roznych czestotliwosciach?Pozdrawiam!
Nie piszesz o jakich częstotliwościach od-do jeżeli chodzi o częstotliwości dla domowego sprzętu Akustycznego to polecam Płyta Praktyczny Elektronik CD-PE2 zawiera sygnały o różnych częstotliwościach do testowania sprzętu RTV jest ich 75 razem 217MB
Najlepiej zeby byla regulowana wystarczy mi od 100Hz do 1Kh.Do tej plyty nie mam dostepu a programy wiem ze sa takie tylko chcialbym konkretnie wiedziec gdzie szukac.
Niestety nie jest to rozwiązanie dobre, będzie występowała dodatnia korelacja jakości sygnału i jakości posiadanej karty.
Najgorsze jest to, że amplituda sygnału zmienia się razem ze zmiana częstotliwości.
Poszukiwano programu komputerowego do generowania sygnałów o regulowanej częstotliwości, w zakresie od 100 Hz do 1 kHz, do testowania sprzętu RTV. Zaproponowano płytę CD "Praktyczny Elektronik CD-PE2" zawierającą 75 sygnałów testowych o różnych częstotliwościach (217 MB), jednak autor nie miał do niej dostępu. Udostępniono link do opisu sygnałów oraz program w załączniku, a także wskazano program WinISD jako alternatywę do generowania sygnałów. Zwrócono uwagę na ograniczenia jakościowe wynikające z zależności amplitudy sygnału od częstotliwości oraz wpływu jakości karty dźwiękowej na generowany sygnał. Ostatecznie autor potwierdził przydatność otrzymanych informacji. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.