logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błędy w SONY SLV-X715. Czym to może być spowodowane?

Drzeń Rafał 30 Paź 2006 02:47 1360 4
  • #1 3167852
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 100
    Witam

Mam magnetowid jak w tytule. Niby wszystko jest z nim OK ale wyświetla np przy przewijaniu kasety do początku lub końca (po skończeniu przewijania) kody. Oto kilka przykładowych 1L 31 cc, 2L 31 cc, 3L 22 AA. Czym to może być spowodowane? I czy są jakieś podobne modele od których by dokumentacja pasowała bo do tego za bardzo znaleleżć nic nie mogę. Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

Trochę nad nim posiedziałem i... Te błędy to są od tego że nie zwalnia przy końcach kasety. Czujniki S i T podmieniłem z działąjącego VCR lecz dalej to samo. Podstawiłem też diodę nadawczą chociaż świeciła i też nic. Czyżby procesor mógł polecieć?????? Może teraz ktoś będzie miał jakieś sugestie. Dzięki i pozdrawiam
  • #2 3168274
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Nie można wykluczyć uszodzenia wejścia procesora ale usterka może być bardziej proziczna. Błąd 31 wskazuje na pracę CAPSTAN`a (obroty) natomiast błąd 22 na T Reel (Take-up) czyli sensor pod talerzykiem odbierającym (prawym). Jeżeli sam sensor jest sprawny to być może wystarczy przeczyścić lustrzane listki od talerzykiem.
  • #3 3168625
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Witam

Sugestię sprawdziłem. U mnie nie ma lustrzanych listków tylko wypusty na kole zębatym. Sensory są dobre bo sprawdzałem. Czyli procek??? Proszę jeszcze o jakieś sugestie. Dziękuję i pozdrawiam
  • #4 3168776
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Warto sprawdzić czy na oba wejścia procesora przychodzą sygnały z obu sensorów (S Reel, T Reel), jaki jest ich kształt i poziom. Nie dysponuję schematem tego modelu więc nie mogę wskazać konkretne piny procesora. Trzeba prześledzić ścieżki.
  • #5 3246021
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Witam

Problem rozwiązany niestykał procek. Potraktowałęm go Hot`em i wszystko OK. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
REKLAMA