Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Funai 2000A MK7 zgłupiał!!!

30 Paź 2006 15:07 1105 8
  • Poziom 10  
    Witajcie!
    Nie jestem specjalistą od telewizorów ale mam problem taki że nie wiem Gdzie szukać przyczyny.
    Po włączeniu chwilkę jest czarno biały i "jak się rozgrzeje" dostaje kolory jakieś mało ostre i na ekranie cały czas jest zwężony obraz u góry i jakieś pasy to wygląda tak jak na tym obrazku ręcznie malowanym ;)
    Da się coś obejrzeć na nim ale...
    Gdzie szukać przyczyny tego? PROSZĘ O POMOC!
    DZIĘKUJĘ Z GÓRY!!!
    Funai 2000A MK7 zgłupiał!!!
  • Poziom 19  
    Zaczynamy:pomiar napięć po przetwornicy gdy TV zimny i po rozgrzaniu?
  • Poziom 15  
    sprawdz napięcia z zasilacza. najlepiej wymień elka
  • Poziom 36  
    Elektrolity w przetwornicy,na 5,12V i wszystkie w ramce i bedzie dobrze no chyba ze...to pomyslimy.Tymczasem.
  • Poziom 10  
    Jutro sie zabiore za niego! :)
    Słuchajcie to tylko sprawdzić elementy zasilania i napięcia?
    5,9,12,16,114V?? Czy gdzieś jeszcze?
    bo to jest mój pierwszy telewizor i to jest black magic dla mnie :) Uzbroiłem się w schemat ale obiecałem że wszelkimi siłami go zrobię.
  • Poziom 15  
    Wymień jeszcze elka po stronie pierwotnej przetwornicy i sprawdź jakie masz napięcie na elektrolicie za mostkiem prostowniczym.
  • Poziom 36  
    Jesli tam ramka LA 7830 to do kosza
    C 41 100
    C 42 100
    C 65 2,2
    C 66 10
    C 67 1000
    Trzeba sprawdzic i wymienic kazdy elektrolit filtrujacy dane napiecie.Powodzenia.Po wymianie zle,uklad do wymiany.
  • Poziom 36  
    Dziala ta kleska?
  • Poziom 10  
    Panie Stanisławie dzisiaj go nie robiłem w święto, jutro lub po jutrze napewno napiszę czy działa i jeszcze raz dziękuję.