logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMSON 55DS60TX - brak obrazu, podejrzenie o częściowy blanking, co sprawdzić?

SERWISRTVBELCHATOW 30 Paź 2006 19:38 1311 4
REKLAMA
  • #1 3170021
    SERWISRTVBELCHATOW
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam mam problem z tym tv następująco taki:brak treści obrazu regulując G2 przy maksimum widać poświatę obrazu ,osd wyświetla telegazetę również żadne regulacje jasności i kontrastu nie pomagają jako układ sygnałowy pracuje STV2118A -wstawiłem nowy ,wzmacniacze wizyjne podmienione na nowe TEA 5101BR wszystkie napięcia na płytce kineskopu są :12v ,200v,sygnały różnicowe R G B po 2,4v (chyba za mało) podłączyłem z wyjścia euro sygnał do innego TV i obraz jest ale podając sygnał na euro na wejście też nie ma nic.Teraz nasuwa mi się pytanie czy częsciowo jest załączony blanking??? jeśli tak tp proszę o jakieś szczególy techniczne bo naprawiam go bez dokumentacji jeśli ktoś miał taki przypadek to bardzo proszę o rzeczową i rzetelną pomoc.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3170328
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Przelaczanie TV AV robi kosc STV 8224A,i trzeba ja sprawdzic,R G B powinno byc ok.3,5V.To chssis TX 91.Oscyl. i poszukaj Video na tum ukladzie.Tymczasem.
  • REKLAMA
  • #3 3174096
    SERWISRTVBELCHATOW
    Poziom 14  
    Dziękuje za podpowiedż ,zmroziłem tego STV 8224 i zaraz po włączeniu pokazał się obraz lecz zaraz się ściemnił teraz jestem pewien co do jego niesprawności.Zamówiłem w cybortechu taki tylko że u nich nie ma na końcu literek AI czy to ten sam układ?
  • REKLAMA
  • #4 3174110
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Nie wiem,przykro.
  • #5 3193279
    SERWISRTVBELCHATOW
    Poziom 14  
    Witam panie stanisławie sprawa się rypła uszkodzony jest kineskop mimo to że przyrząd który posiadam do reaktywacji pokazał emisje katod względnie poprawną to dopiero po odpaleniu go zaczął grać lecz z powrotami,więc wymieniłem kinolek i wszystko jest ok.Dziękuje za chęci i pozdrawiam
REKLAMA