logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Nokii 3120? Kod nie działa, potrzebny program

yakub0 01 Lis 2006 13:08 2121 7
REKLAMA
  • #1 3175767
    yakub0
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    witam jestes posiadaczem noki 3120 i chce zdjąc simlocka, lecz kod nie dziala, posiadam kabel usb i potrzebuje jakis program do tego tylko ze nie umie uw takiego znaleść, mam kabel jakis chyba z allegro nie wiem dokladnie!! i wykrywa mi normalnie telfon w programie MOBILEDIT a w oxygenie juz nie!! niema problemu z przerobieniem go, poniewaz mam lutowniece:P prosze o pomoc lub jakies instrukcjie:]
    poniewaz nie mam kasy zeby isc do serwisu bo chca 50zl;/ (zdzieraja jak mogą)
    v 05,91
    22-10-04
    rh_19(c) nokia:!::!::!:
  • REKLAMA
  • #2 3175798
    simplusik1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    kablem usb to możesz sobie tapetki poprzerzucać :) kolego jeżeli ją zablokowałeś to niestety czeka Cię serwis. spróbuj kod wyliczyć dla 3100, bo to w sumie to samo.

podawanie numeru imei tutaj jest zabronione :)
  • REKLAMA
  • #3 3175800
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    tylko box serwisowy nic za darmo nie zrobi. box to jakieś 300 zł.
  • REKLAMA
  • #4 3175862
    yakub0
    Poziom 12  
    jelsi chodzi ci o kod wyliczony od 3100 to wsyskakuje mi
    nie można cofnąc ograniczeń!!
    czyli co musze miec kabel na com-a zeby co kolwiek zdzialać?? bo pzeciez wszystko idzie przerobic:)
  • #5 3175922
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    a co ci napisałem wyżej?
  • #7 3176094
    miszko83
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Czytaj co piszą przedmówcy. Jeżeli taki komunikat dostajesz to znaczy że kiedyś już ktoś się bawił tym telefonem i zablokowane masz dlasze wprowadzanie. Jedynie pójście do osoby z boxem lub serwisu Ciebie ratuje.
  • REKLAMA
  • #8 3176141
    yakub0
    Poziom 12  
    dobra nie wazne moim zdaniem wszystko sie da zrobic ale nie zawsze sie wie jak!! zamykam!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 3120 z simlockiem, którego kod odblokowujący nie działa. Próba użycia kodu wyliczonego dla modelu Nokia 3100 również nie powiodła się, pojawia się komunikat o niemożności cofnięcia ograniczeń. Telefon jest wykrywany przez program MOBILEDIT za pomocą kabla USB, natomiast program Oxygen go nie rozpoznaje. W dyskusji podkreślono, że do skutecznego zdjęcia simlocka potrzebny jest serwis lub box serwisowy, który kosztuje około 300 zł. Kabel USB nie wystarczy do odblokowania simlocka, konieczny jest kabel na port COM oraz specjalistyczne oprogramowanie lub sprzęt serwisowy. Jeśli telefon był już wcześniej modyfikowany, dalsze wprowadzanie kodów może być zablokowane. W efekcie jedynym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług serwisu lub osoby posiadającej box serwisowy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA