logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Keyboard (klawisze) -> urządzenie -> Sygnał MIDI ->

Silence87pl 01 Lis 2006 23:33 4220 3
REKLAMA
  • #1 3178131
    Silence87pl
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Chodzi mi o schemat urządzenia, który generowałby sygnały odbierane przez PC jako MIDI-IN na k. dźwiękowej. Mam stary keyboard (lub raczej syntezator), dźwięki ma nie zaciekawe i zastanawiam się czy można jego 49 klawiszy wykorzystać w połączeniu z komputerem.
    Obrazując to wyglądałoby to tak: Keyboard ma klawisze, które można podłączyć do urządzenia, które po wciśnięciu klawiszy generuje sygnały na MIDI-IN w PC i k. dźwiękowa generuje dźwięki midi o takiej wartości co wciśnięte klawisze.
    Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi bo zabardzo niewiem jak to wyjaśnić :?
    Analogowych sygnałów z Keyboarda chyba się nie wykorzysta więc trzeba by zrobić właśnie takie urządzenie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3178310
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    Praktycznie to nowy instrument.

Pozostawić tylko klawisze >> kontroler >> midi out >> program >> programowa lub sprzętowa synteza WT
  • REKLAMA
  • #3 3246623
    RSmod
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    jeśli chcesz tylko schemat, to jest gdzieś na sieci skaner klawiatury MIDI na układach logicznych, bez mikrokontrolera. Nie pamiętam gdzie, ale jest strasznie wielki bo trudno w ten sposób się MIDI robi i gorąco tego nie polecam. Jeśli nie straszne Ci programowanie mikrokontrolerów to może poszukaj tu: www.uccaps.de.
  • #4 3778565
    arturo29
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam miałem taki sam problem zrobiłem z jakiesstrony 100%chodzi pozdrawiam arturo
    Załączniki:
    • mkc.zip (160.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • mkc.zip (160.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA