logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć sygnał z talerza Cyfrowego Polsatu do karty satelitarnej w PC?

mpiekacz 02 Lis 2006 08:23 1849 9
REKLAMA
  • #1 3178495
    mpiekacz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam mam polsat cyfrowy i karte sat w komputeże czy da sie jakoś z tależa cyfry podciągnąć sygnał od kompa oczywiście polsat jest uzywany w telewizoże.
  • REKLAMA
  • #2 3179007
    msgow
    Poziom 27  
    Ocena: 88
    Witam
    Warto po napisaniu postu sprawdzić pisownię bo wstyd robić takie błędy!!
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3179257
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    sygnału z sat niemozna rozgałęziać potrzebny jest podwójny konwerter tzw. TWIN lub drugi talezyk z konwerterem single
  • REKLAMA
  • #4 3186217
    cysiek005
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    z jednego talerza jest to nie moziwe, pozatym talerz z konwenterem( antena) odbiera tylko sygnal, a dekoder go rozkodowywuje, wiec juz na sama logike wiadomo ze nie bedzies zmiec kluczy w kompie....chyba ze jakos podlaczysz do pc'ta karte z kluczami wtedy podlaczasz ten talezr do kompa i smiga:)
  • #5 3188632
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    mpiekacz napisał:
    Witam mam polsat cyfrowy i karte sat w komputeże czy da sie jakoś z tależa cyfry podciągnąć sygnał od komputera oczywiście polsat jest uzywany w telewizoże.

Masz polsat cyfrowy na tależu cyfry, czy 2 anteny?
  • REKLAMA
  • #6 3188714
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    z tego co pisze to ma polsat na tależu po cyfrze i karte sat.
    Trzeba zrobić tak jak pisze kolega @gothye lub zastosować rozgałęznik sat ale bedzie mozliwość odbierania kanałów na dwóch tunerach równocześnie tylko z jednej polaryzacji,jeżeli jeden tuner przełączy się na inną polaryzacje to drugi tuner zostanie zablokowany.
  • #7 3188966
    aliendmx
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Najlepsze rozwiazanie to konwerter typu TWIN; mozesz podpiac niezależnie 2 tunery sat
  • #8 3194498
    mpiekacz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    dowiedziałem sie ze są konwertery które wysyłają sygnał na 2 lub 4 dekodery
  • #9 3196240
    gothye
    Poziom 33  
    Ocena: 60
    na 2 to twin a na 4 dekotery to quad
  • #10 3196493
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    mpiekacz napisał:
    dowiedziałem sie ze są konwertery które wysyłają sygnał na 2 lub 4 dekodery

i co w związku z tym?

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie sygnału z talerza Cyfrowego Polsatu do karty satelitarnej w komputerze jest ograniczone technicznie. Sygnał satelitarny odbierany przez talerz z konwerterem jest przeznaczony do dekodera, który go rozkodowuje; sam talerz nie generuje sygnału możliwego do bezpośredniego podłączenia do karty satelitarnej w PC bez odpowiedniego dekodera lub karty z modułem kluczy. Rozgałęzianie sygnału z jednego konwertera single jest niemożliwe bez utraty jakości lub blokad sygnału. Najlepszym rozwiązaniem jest zastosowanie konwertera typu TWIN, który umożliwia podłączenie dwóch niezależnych tunerów satelitarnych, lub konwertera QUAD dla czterech odbiorników. Przy rozgałęznikach sygnału możliwe jest odbieranie kanałów na dwóch tunerach jednocześnie tylko z jednej polaryzacji; zmiana polaryzacji na jednym tunerze blokuje drugi. W praktyce do podłączenia sygnału z talerza Cyfrowego Polsatu do karty satelitarnej w PC potrzebny jest konwerter TWIN lub dodatkowy talerz z konwerterem single oraz karta satelitarna z odpowiednim modułem kluczy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA