logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6680 - Błąd po wgraniu oprogramowania przez Tornado Box, telefon nie działa

maciekbednarz 02 Lis 2006 11:28 1179 9
REKLAMA
  • #1 3178916
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    Witam wszustkich.
    Mam problem z telefonem nokia 6680 ,probowalem wgrac najnowszy program do nokii za posrednictwem boxa tornado z uyciem VPP na poczatku szlo wszystko OK po czym wyskoczyl error.
    Stalo sie to kiedy zrobil 100% erase .
    Teraz nie ruszy nic a fon nie zyje co zrobic moze macie jakies pomysly.
  • REKLAMA
  • #2 3178962
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    wciskaj power podczas bootowania i zamiast start uzyj flash
  • REKLAMA
  • #3 3178981
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    nic dalej to samo
  • #4 3179071
    michałbak1
    Poziom 15  
    Miałem to samo kiedyś najszybszy sposób to użycie najlepiej mt-boxa i będzie po problemie.
  • #5 3179083
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    no problem,ze mam tylko tornado
  • #6 3179113
    michałbak1
    Poziom 15  
    To niewiele zdziałasz pewnie wykasowało ci dwa lub trzy adresy i potem wywaliło jakiś śmieśzny błąd. Przeinstaluj jeszcze instalke flasha i spóbuj potem. Jakiego kabla uzywasz (ile pinów).
  • REKLAMA
  • #7 3179331
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    masz ufs z hwk oryginal czy killer?
  • REKLAMA
  • #8 3179463
    novick
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Mam ten sam Problem. Wgrywałem PPM do 6270 (też BB5) i też wywaliło Error na Erase CMT: 00C0000-011F11111 czy coś takiego. Za każdym razem się łączy i flashuje ale ciągle ten sam błąd.

Nawet jak fullflasha wgrywam to też wyskakuje błąd w tym samym miejscu. Nie wiem czy JAF to postawi.
  • #9 3180215
    Leono
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    jezeli errory wyskakuja nagle i caly czas w tym samym miejscu bez powiedzmy konkretnego powodu to wina lezy po stronie oprogramowania do tornada. ja nie wiem czy ci panowie od oprogramowania do tornada nie przykladaja sie ze takie rzeczy sie dzieja czy jak... lepiej podzielic oprogramowanie na kilka robiacych rozne grupy modeli - wiem ze to byloby upierdliwe ale bynajmniej mozliwe ze skuteczne i nie uwalaloby fonow.
  • #10 3181886
    maciekbednarz
    Poziom 22  
    uzywam kabla 5 pin, problem w tym ,ze potraktowalem pozniej wersja 3.0.0 a ta podobno uwala bb5 i teraz mam tak,ze nawet nie reaguje na nic czekam na podpowiedz serwisantow moze cos poradza , mam jeszcze wyjscie dac do serwisu nokia i tam napewno zrobia,ale wole sam rozwiazac ten problem bo moge sie czegos nowego nauczyc.
    Bylem dzisiaj w serwisie koszt 26 euro (mieszkam we Wloszech )nie oddalem do naprawy pomecze sie jeszcze z moim tornado moze pojdzie i pomoze w pszyszlosci innym.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 6680, który przestał działać po próbie wgrania najnowszego oprogramowania za pomocą Tornado Box i VPP. Błąd pojawił się podczas 100% erase, po czym telefon nie reaguje na żadne polecenia. Próby uruchomienia flashowania przez przytrzymanie przycisku power podczas bootowania nie przyniosły efektu. Użytkownik dysponuje tylko Tornado Box, natomiast inni sugerują użycie MT-Boxa jako szybszego rozwiązania. Wskazano, że problem może wynikać z usunięcia ważnych adresów w pamięci telefonu lub błędów w oprogramowaniu Tornado, szczególnie wersji 3.0.0, która może uszkadzać BB5. Zalecane jest sprawdzenie kabla (5-pinowy) oraz reinstalacja oprogramowania flashującego. W dyskusji pojawiły się także uwagi o możliwych błędach w oprogramowaniu Tornado i sugestie podzielenia firmware na grupy modeli, aby uniknąć uszkodzeń. Użytkownik rozważa oddanie telefonu do serwisu Nokia, ale woli samodzielnie rozwiązać problem i zdobyć doświadczenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA