Ok Mam zainstalowany moduł MC - 3 C. Inny problem dość banalny ile złącze X2 (A10) na module MPK - 2-5 - C. Ile ma pinów

? Schemat TV podaje, że dziewięć, ale już instrukcja montażu Odbiornika Zdalnego sterowania OZS - 04 firmy Text Electronics (lata 90 wczesne) podaje, że 12. Jest to istotne o tyle, że jdwa z przewodów sterowania muszę połączyć zPIN - ami 10 , 12 (wg manuala). No i stoję z robotą Czy można pobrać ARCz (ARcz przy dostrajanu do stacji) z PIN - u 9 złącza X2 (A10). W manualu piszą o Pini-e 10 tym.
Arcz wyprowadziłem zgodnie z opisem w postach powyżej, brak strojenia na UHF spowodowany był uszkodzeniem tranzystora BC 557 odpowiadającego, za załączanie zakresu UHF (noga czwarta złącza G5). Regulacja audio nie działała (X9 noga 6) bo do złącza X2 na wzmacniaczu foni (MUNCZ - 9C) Ciagle była wpięta wtyczka z potencjometrów. Teraz jedynie nie wiem co przychodzi na złącze "k" w module teletekstu MTG - 200 F (gdzie go podłączyć?, to jest złącze G1 ma piny + [niewykorzystany] i k, od którego wychodzi pojedynczy cienki, niebieski przewód, nieekranowany - czy to impulsy synchronizacji?? +H??).
W MOdule MTG - 200 f wykorzystano procesory:
- SAA 5231
- SDA 5243
- P83C654