logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E398 Soft nie działa TP. Co jeszcze można zrobić?

ratomi 02 Lis 2006 17:31 1374 8
REKLAMA
  • #1 3180211
    ratomi
    Poziom 18  
    Witam mam E398 i Smart'a.
    Klient chciał sam cos sobie wgrać jakis soft od innego modelu.
    Teraz efekt jest taki ze nic działa.
    Po podłączeniu do box'a i zrobieniu TP dalej nic.
    Ma ktoś jakis pomysł?

pozdraiwam Tomek
  • REKLAMA
  • #2 3180590
    czapliniak
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Zobacz czy wchodzi w bootloaderapod usb a potem daj SZUKAJ w smarcie i zobacz czy wykryje go.
    Jeśłi nie to zrób TP, ( taki jak w E1) zrób repair PDS wgraj fullflasha i nadpisz obszar boot. Jeśli nie wstanie spróboj w najwyższą i najniższą wersją softu. Miałem tak w zeszłym tygodniu.
  • #3 3180768
    ratomi
    Poziom 18  
    tylko nawet przez TP nie widzi telefonu nie wykrywa, ani S Blank, ani normalnie jak próbuje *# i on nic sie nie dzieje bateria oczywiście naładowana i próbowałem też na zasilaczu. Zupełny trup jak by padł hardware, a podobno jest tylko po nieudanym flashowaniu.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3180802
    czapliniak
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Miałem kiedys taką motkę E398 i ona padła przy zmianei softu i w boot loadera nie wchodziła. ALe po tp smart ją widział.
    Więc ta twoja chyba rzeczywiście ma uszkodzone hw.
  • REKLAMA
  • #5 3433340
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Mam taki sam przypadek, klient twierdzi ze wgrywal mu temat no i tel sie wylaczyl. JAk przynuisl ja do mnie to wchodzil w boot loader ale nie wlaczal sie. Wgrywalem jej flesz no i przy sekcji 6 wywalil blad. Teraz telefonu nie znajduje smart clip nawet po tp. Wydaje mi sie ze to wina softu a wy co sadzicie??
  • #6 3433460
    MoDerato
    Poziom 17  
    Ja miałem podobny przypadek ale z Motorolą E1 też podobno po zmnianie softu padła, tylko wyświetlała bląd 0X500. Wymiania kości flash+ nowy boot+naprawa PDS+nowy soft i działa.
  • REKLAMA
  • #7 3434363
    tekkno
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    ta kosc flasha mogla siasc
  • #8 3436598
    bialyziom
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Da rade to jakos sprawdzic??
  • #9 3437491
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    eh...Tak sprawdz ! Weź połóż telefon wyswietlaczem do stołu policz od lewej chyba ( nie od tej strony gdzie jest ładowanie) 4 i 5 pin wyciągnij baterie. Zrób zwarcie pnów 4i5 przyłóz żeby sie łączyły jakiś drucik i włóż w tym czasie baterie. Powinnien wyskoczyć bootloader jak nie to nie będzie wina po złym sofcie.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E398, który po nieudanym wgraniu nieodpowiedniego oprogramowania przestał działać i nie jest wykrywany przez Smart Clip ani w trybie TP. Próby wejścia w bootloader przez USB nie powiodły się, a telefon nie reaguje na standardowe komendy serwisowe mimo naładowanej baterii i zasilacza. Wskazuje to na możliwe uszkodzenie sprzętowe, najprawdopodobniej kości flash. Zalecane są próby naprawy poprzez wykonanie TP, naprawę PDS, wgranie pełnego flasha oraz nadpisanie obszaru bootloadera, a także testowanie różnych wersji oprogramowania. W przypadku braku reakcji telefonu sugerowane jest sprawdzenie uszkodzenia hardware poprzez zwarcie pinów 4 i 5 na złączu baterii, co powinno wymusić wejście w bootloader. Podobne przypadki dotyczą także modelu Motorola E1, gdzie wymiana kości flash, nowy bootloader i naprawa PDS przywróciły funkcjonalność urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA