logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IRDA na USB - brak przesyłania danych z telefonu na komputer, co robić?

flamer 02 Lis 2006 23:26 1301 4
REKLAMA
  • #1 3181796
    flamer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Mam taka IRD-e jak na tej aukcji;
    http://www.allegro.pl/item137068795_szybka_irda_na_usb_box_gwar_szybka_wysylka.html
    niestety nie przesyła danych z telefonu do komputera, w drugą stronę normalnie działa i przesyła dane (z kompa na telefon), natomiast odwrotnie nie daje rady nic przesłać.
    Co może być przyczyną???
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3181866
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Przede wszystkim ja jestem zwolennikiem "męcz tego, u ktorego kupiłes". Kolejna sprawa to jakiego programu uzywasz do komunikacji z telefonem? zapewne zadnego... wiec tak moze probowac i probowac
  • REKLAMA
  • #3 3182374
    flamer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    znaczy sie żadnego programu nie używam tylko mam te stery zainstalowane które były na CD do IRD-y, jak chce wysłać to samo wykrywa i odbiera pliki, mówisz żę to wina braku programu? a jest może jakis program taki ogólny do wiekszośći telefonów? bo tak instalować do każdego telefonu inny to heh.....
  • REKLAMA
  • #4 3182847
    chief
    Poziom 22  
    Ocena: 40
    Bez programu do danego modelu telefonu możesz tylko wysyłać na telefon przez IRDE, tak jak napisali poprzednicy, (przynajmniej tak miałem przy WIN XP). A do jakich telefonów chcesz program? Przecież wszystko jest w necie i na elektrodzie trzeba tylko poszukać.
  • #5 3183473
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Ja miałem ten sam problem, ale po podlaczeniu tej IRDY do innego komputera wszystko działało jak należy. Z tymi adapterami IRDA na USB zawsze są problemy. W tej chwili używam IRDY na płytę główną i wszystko jest OK!
REKLAMA