A czy próbowałeś zainstalować grę ponownie?Zgodnie z tym co zawiera komunikat.
Nie wiem jak usunąć swojego posta,ale myślę ,że marihires ma rację.
Sorki pozdrawiam
Ok dzięki wielkie. Wrzuciłem ten pilk sekundke wcześcniej bo znalazłem na jakimś innym forum ale niestety gra dalej nie odpala ale to już całkiem inny problem raczej.
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc.
Temat zamykam
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Problem dotyczy błędu przy uruchamianiu gry Need for Speed Carbon, który wskazuje na brak lub uszkodzenie pliku D3DX9_30.DLL. Proponowane rozwiązania obejmują reinstalację gry oraz aktualizację DirectX do wersji 9.0c. Ponieważ reinstalacja gry nie była możliwa, zasugerowano pobranie brakującej biblioteki D3DX9_30.DLL ze strony dll-files.com i umieszczenie jej w katalogu C:WINDOWSsystem32. Dodatkowo zalecano użycie narzędzia do rejestracji plików DLL (registerTS) w celu poprawnego zarejestrowania biblioteki. Po tych działaniach problem z uruchomieniem gry nie został całkowicie rozwiązany, co wskazuje na możliwe inne przyczyny błędu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.