logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LG GSA4163b - tacka się cofa, słabe czytanie płyt po serwisie

Lechu1990 04 Lis 2006 19:41 1097 7
REKLAMA
  • #1 3187886
    Lechu1990
    Poziom 11  
    Witam . Mam problem z nagrywarką LG GSA 4163b. Ostatnio oddałem ja do serwisu Lg ponieważ słabo czytała płyty. Po pewnym czasie odesłano mi ją spowrotem i powiedziano że jest sprawna i ze przeszła wszystki testy. Po podłaczeniu jednak wszystkto było tak samo. zauważyłem taakze ze nikeiedy po wciśnięciu przycisku do otwarcia tacki ona wysuwa sie na kilka cm i spowrotrm wsówa. Co moze byc tego przyczyną ??
    [/img]
  • REKLAMA
  • #2 3188454
    Grzegorz77
    Poziom 25  
    Ocena: 301
    Takie problem z tacką może być spowodowany po zastosowaniu za długich śrubek mocujących lub zbyt mocno dokręconymi . Proszę sprawdzić
  • REKLAMA
  • #3 3189043
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    jesli jeszczce tego nie zrobiles sprobuj zrobic upgrade firmware'u..oczywiscie zrob to oficjalnymi ze stronki producenta narzedziami i flashami.. powinno pomoc..
    pozdro
  • #4 3190066
    Lechu1990
    Poziom 11  
    niestety ani jedno ani drugie nic niepomogło
  • REKLAMA
  • #5 3191091
    lukkil
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    a jak jest z nagrywamniem plyt w tej nagrywarce? nagrywa poprawnie? dziwny problem..skoro przeszla wszytskie testy w serwisie..sprawdz ja moze na innym kompie jesli masz taka mozliwosc..

pozdro
  • #6 3191693
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Nagrywarka podłączona nawet tylko do zasilania powinna prawidłowo otwierać i zamykać tackę.Jeśli tak nie jest to z powrotem do serwisu.
  • REKLAMA
  • #7 3195529
    Lechu1990
    Poziom 11  
    zauważyłem takze ze w programie nero dvd-speed pokazuje predkość odczytu ok 7x- płyty tłoczone i 4x przegrywane
  • #8 3195578
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    A co to ma do rzeczy ? Przy podłączonym zasilaniu (beż taśmy IDE) tacka otwiera i zamyka się prawidłowo ?

Podsumowanie tematu

✨ Nagrywarka LG GSA4163b po serwisie nadal ma problemy ze słabym odczytem płyt oraz nietypowym zachowaniem tacki, która po naciśnięciu przycisku wysuwa się na kilka centymetrów, a następnie cofa. Możliwe przyczyny to zbyt długie lub zbyt mocno dokręcone śrubki mocujące tackę. Zalecane jest także wykonanie oficjalnej aktualizacji firmware'u ze strony producenta. Pomimo tych działań problem nie ustąpił. Dodatkowo, w programie Nero DVD-Speed odczyt prędkości wynosi około 7x dla płyt tłoczonych i 4x dla przegrywanych. Sprawdzenie nagrywarki na innym komputerze oraz test działania tacki przy podłączonym tylko zasilaniu może pomóc w diagnozie. Jeśli tacka nie działa prawidłowo bez podłączenia taśmy IDE, wskazane jest ponowne oddanie urządzenia do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA