logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie routera z WAN. Brak dostępu do internetu.

brzozetti 04 Lis 2006 21:43 2220 2
REKLAMA
  • #1 3188436
    brzozetti
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam

Mam taki problem....Mam neta z osiedlowej sieci (i chyba jest to kabel prosty) włączam sobie do routera ten kabelek aby rozdzielić sygnał i nie mogę uzyskać dostępu do netu na żadnym kompie. Jak podłącze kabelek od dostarczyciela neta do komputera to wtedy necik śmiga i jest ok. I sobie wydumałem, czy czasem nie jest tak, że tą końcówkę kabla co mam od dostarczyciela neta na drugim końcu nie jest połączona z jakimś urządzeniem sieciowym np routerem i jak tą końcówkę kabla co mam w domu podłącze do routera swojego to jest konflikt bo kablem prostym nie podłacza się dwóch tych samych urządzeń i dlatego działa mi net jak podłacze kabel do kompa. Czy to jest możliwe??

Pomijamy nieprawidłową konfigurację routera.

Dzięki Wielkie za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 3188524
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Na 99% powodem braku dostępu do sieci będą zabezpieczenia dostawcy przed takimi praktykami lub złą konfiguracja router'a.

Podaj wynik polecenia
    ipconfig /all

z komputera i ustawienia router'a.
  • #3 3188719
    brzozetti
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    faktycznie gadałem przed chwilą z dostawcą i musiał zmienić, że na końcu jets router a nie karta sieciowa....da sie obejść jakieś takie zabezpieczenia dostawców w prosty sposób typu "aby rozdzielić sygnał kupuje switch'a"

Pozdrawiam
REKLAMA