logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu przy dobrym zasięgu i połączeniu z routerem - co zrobić?

kamo1312 10 Lip 2014 13:55 7614 7
REKLAMA
  • #1 13783924
    kamo1312
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.
    Od kilku dni mam pewien problem z internetem, zasięg jest dobry,komputer jest normalnie połączony z routerem a mimo to internet nie działa. Niestety do tego routera nie mam dostępu i nie mogę nic przy nim robić, jedynie mogę coś zmieniać w komputerze. W dolnym rogu na tle kresek zasięgu wyświetlony jest wykrzyknik w żółtym trójkącie a jest napisane brak dostępu do internetu. Poniżej zdjęcie obrazujące ten problem a take ipconfig/all. Macie jakieś pomysły ?
    Brak internetu przy dobrym zasięgu i połączeniu z routerem - co zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 13783964
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Czy to jest Twój router?
  • REKLAMA
  • #3 13784065
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Ocena: 65
    Wygląda na to, że problem tkwi w połączeniu routera z internetem. Skontaktuj się z usługodawcą lub poczekaj, aż sąsiedzi wrócą z wakacji :)
  • REKLAMA
  • #4 13784295
    kamo1312
    Poziom 9  
    to nie jest mój router więc nie mam do niego dostępu. Jednak wczoraj rano przez jakiś czas internet był normalnie jednak teraz całkowicie nie ma
  • REKLAMA
  • #5 13784578
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Połączenie twojego komputera z routerem wygląda prawidłowo. Najprawdopodobniej problem jest gdzieś dalej. Czy inne komputery w tej sieci mają dostęp do internetu?
  • #6 13784601
    kamo1312
    Poziom 9  
    2 dni temu też nie było dostępu do neta i był ten zolty trojkat jednak wyświetlił sie komunikat i coś tam było napisane że inne komputery w sieci mają takie same ip po czym internet normalnie działał
  • #7 13784637
    Piotrek.pxf
    Poziom 27  
    Konflikt adresów w lokalnej sieci to tym bardziej powód byś zgłosił usterkę swojemu operatorowi. Naprawdę z informacji, które podałeś, nie da się nic więcej wywnioskować.
  • #8 13784658
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    kamo1312 napisał:
    to nie jest mój router więc nie mam do niego dostępu

Nikt z nas nie ma (chyba) szklanej kuli, niestety. Powinieneś porozmawiać z właścicielem routera, wtedy sprawa na pewno się wyjaśni.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu mimo dobrego zasięgu i połączenia z routerem. Nie ma dostępu do routera, co ogranicza możliwości diagnostyczne. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może leżeć w połączeniu routera z internetem lub konflikcie adresów IP w lokalnej sieci. Zalecają kontakt z dostawcą usług internetowych oraz właścicielem routera w celu rozwiązania problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA