logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Motoroli L6 za pomocą USB Smart Crack 3.9?

alex1205 07 Lis 2006 03:46 2124 15
REKLAMA
  • #1 3196679
    alex1205
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    preciez sima moze kazdy zrobic wystarczy usb smart crackowany np 3.9 bo jest najstabilniejszy i test poinat zrobic a do tego w l6 nie trzeba ciac blachy tylko wlozyc skalpel pod blache - na rogu jest mala szparka i dotknac na czucie tp podlaczyc zwykly kabelek usb i odpalic usb smart cracked i zrobic simlocka prosta darmowa solucja dla kazdego tak da rade sie zrobic wiekoszosc motorolek tylko wystarczy poszukac zreszta na necie jest strasznie duuuzo darmowych flashy do motek jakby ktos chcial jeszcze polski miec po co placic jak wystarczy poszukac i juz sie ma darmowe solucje i mozna samemu sie czegos nauczyc polecam www.gsmhosting.com - po angielsku ale to oficjany jezyk gsm :> do sciagniecia softu polecam www.unlockeasy.com - descargas czyli download :>
  • REKLAMA
  • #2 3196773
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    a jak taki ktos uwali telefon to bedzie mial liczone podwojnie, bo to nie takie proste jak pisze alex ... zaplacic 35zl za simlock a uwalic telefon na amen... no przeciez roznica jest widoczna ...
  • #3 3196778
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    powiedz mi do czego byl ten post bo nie rozumiem chciales sie pochwalic ze zrobiles bo ameryki nie odkryles czy posty sobie dobijasz a co do usb smarta craczonego owszem udalo ci sie zrobic loka ale przypuszczam ze powiedzmy na10 telefonow ktore zrobisz jeden poleci botloader ;);) i wtedy trzeb bedzie zabulic za naprawe
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #4 3196798
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Tech mobil napisał:
    powiedz mi do czego byl ten post bo nie rozumiem chciales sie pochwalic ze zrobiles bo ameryki nie odkryles czy posty sobie dobijasz a co do usb smarta craczonego owszem udalo ci sie zrobic loka ale przypuszczam ze powiedzmy na10 telefonow ktore zrobisz jeden poleci botloader ;);) i wtedy trzeb bedzie zabulic za naprawe

Święta prawda , każdy udaje chojraka ale jak robi to nawet nie wie do końca co robi i jakie ryzyko bierze na siebie, ile postawienie tego będzie kosztowało , hehe ale z takich kalkulatorkowców się zdziera podwójnie :)
  • REKLAMA
  • #5 3200378
    alex1205
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    no tak mi tylko chodzilo o poruszenie dosc ciekawego tematu a mianowicie wiele osob na tym forum pisze ze cos umie a tak naprawde nic nie umie lub tylko sie zgrywa forum jest po to by wimieniac sie doswiadczeniami a nie pisac teksty w stylu ze cos sie umie ale nie jest to za darmo tylko trzeba slono placic takie podejscie do tematu jest bezsensowne posta napisalem po to by zmusic niektorych by poszukali a tych co juz wiedza by podzielili sie swoja wiedza za darmo kazdy moze zdzierac po 30-40 zl za loka ale to nie ma sensu bo i tak 80% rzeczy da sie zrobic darmowymi programami wystarczy poszukac wiem wiem zaraz odezwa sie glosy ze nie ma do tego suportu i takie tam wiem ze suport jest potrzebny ale jak ktos chce sam sobie zrobic jednego loka to po co kupowac victora (wg mnie najlepszy sprzet do motki) za kolo 1700-1900zl jak mozna to zrobic darmowkai samemu a nie placic 35 zl jakiemus lombardziazowi? to forum jest chyba po to zeby sie uczyc pomagac i to za darmo a nie chwalic sie ze cos tam sie umie ale sie nie powie bo trzeba zaplacic pracowalem przez 4 lata w serwisie gsm teraz sam otworzylem swoj serwis mam oryginalny sprzet z suportem na ktory wydalem duzo kasy wiem ze mi to sie zwroci ale ja mam na tym zarabiac a jak sie komus powie jak cos zrobic samemu to chyba zadnemu serwisowi nie spadnie zysk bo ktos gdzies zrobil sobie simlocka z motoroli jakas darmowka nawet jak mu nie wyjdzie i uwali bota to przyjdzie i da zarobic porzadnemu serwisowi
  • #6 3200392
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    alex1205 widze że masz wysokie zdanie co do siebie skoro zachcasz swoich klientów do tego aby sami robili cyt "jak mozna to zrobic darmowkai samemu a nie placic 35 zl jakiemus lombardziazowi? " czyli tobie bo przecież to ty zainwestowałeś kase w sprzęt aby teraz zdzierać 35 zł z ludzi za simlocka z L6 :)

chciałem zostawić twoją wypowiedz bez komentarza ale nie mogłem sie powstrzymać :).
    PS Słuchaj mam pare trupów może podeśle Ci je i zrobisz mi je za darmo w końcu po to jest te forum no nie aby pomagać innym za darmo :)
  • #7 3200465
    djmolo
    Poziom 21  
    alex1205 a jak już jestes taki cwaniak to podeśle ci ze 20 sztuk BB5 bo simlock mają. Ja taki gość jak ty nie jestem i nie potrafe z nich locka zrobić. ale jeśli jestes taki dobry to porobiśz z nch locki i odeślesz. A i dodam że za każdego locka dam Ci 100zl.

Zatem czekam na dane kontaktowe.
  • #8 3200563
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    No cóż, czasami trzeba korzystać z darmowych solucji na motki....jednak aby tak o tym krzyczeć na forum i się chwalić...;) to
    mała przesada - inna rzecz jak poleci PDS lub bootloader to może być problem i nie zawsze da się to postawić "za free"
  • #9 3200823
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    hmmm lombardziażowi powiadasz
    Ciekawe stwierdzenie (na mój gust to jestes 5 złotówa i tyle)
    Skoro wypowiadasz sie na temat vicka a opisujesz temat jak zrobić loka z L6 darmówka
    Do tego trzeba miec pojecie co bootloader firmware testpoint pds ...
    L6 lubia po simloku zgubic boota własnie i firmware i co wtedy bedziesz wszytskim mówił co maja robic ??
    Wiesz wogóle sam co wtedy trzeba zrobic ??
    Takie stwierdzenia po co płacic lombardziazowi sa zbedne bo jak sie cos stanie to i tak ludzie pójda do "lombardziaża" zeby telefon naprawił
    Tez tego nie chcialem komentować ale troche boli takie podejście do sprawy bo tak to lombardziaz ale jak cos to targi z klientami takie zeby tylko jak najtaniej a jak juz usłysza cene za smoka wyższa jak 30zł to wtedy dopiero jest akcja
    Lombardziaże wszystkich krajów łączcie się :)
  • #10 3200907
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    hmm nie lacze sie z wami bo lombardu nie prowadze :P hehe

5cio zlotowce beda zarabiac tylko pamietajcie ze nie wszystko da rade zrobic za friko, a jak juz uwalicie tego fona to bedzie tak jak pisal komismaja przykasujemy podwojnie i zeby nie bylo....

a zeby podlaczyc sie pod tp to nie tak latwo jak to opisal inicjator postu, powyrywacie elementy i dopiero bedzie kiszka ... ale wlasnie na takich zarabiaja ci ktorzy maja wiedze :P i urzadzenia :D
  • REKLAMA
  • #11 3200914
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Cytat:
    hmm nie lacze sie z wami bo lombardu nie prowadze hehe

ja tez lombardu nie prowadze ale tutaj to chyba wszystkie serwisy i komisy zostały nazwane mianem lombardziazy takze jak juz tak było to i niech tak bedzie :)
  • #12 3200986
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    5cio zlotowcy hop hop hop
    lombardziaze siup siup siup :P

prosimy inicjatora postu o sprostowanie w takim wypadku swojej wypowiedzi ...
  • #13 3201069
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    5 złotowkowcu ma L6 z prockiem Mitsubishi Trium Based zrobisz mi za free ?? bo ja niestety nie umiem:(
  • #14 3201077
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    dobra dajcie mu juz spokuj bo szkoda glupi temat ciagnac ;);)

network1 napisał:
    5 złotowkowcu ma L6 z prockiem Mitsubishi Trium Based zrobisz mi za free ?? bo ja niestety nie umiem:(

a l6 to motorola i on o niej pisze a ty mowisz o l6i to juz calkiem inna sprawa i inny telefon ale sim-lok jak najbardziej mozliwy wszytkie sieci wciagu 24 h po imeiu
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #15 3203957
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Bardzo ciekawy temat od smoka do zbesztania.....:D fakt sposób robienia darmówkami: :arrow:

10(L6) x 5zł = 50zł (darmówkami czysty zysk)

1(niestety uwalona L6) - 380zł (czysty zysk )

do odrobienia telefonu pozostało 320 zł - to tylko 64 simlocki (L6)

Taka oto kalkulacja zysków i strat (Pozdrawiam wszystkich co robią za 5zł) i nie szanują swojej wiedzy i sprzętu a co do dzielenia się na forum jestem jak najbardziej za jednak pamiętaj aby szanować swoją wiedzę i nie nazywać innych tak brzydko:D chciałbym zobaczyć twoje 80% telefonów zrobionych darmówkami : chyba że mówisz o T20s i innych z Top model 1999 .
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zdejmowania simlocka z telefonu Motorola L6 za pomocą programu USB Smart Crack 3.9, który jest uznawany za stabilny i darmowy sposób na odblokowanie. Metoda polega na wykonaniu test point (TP) bez konieczności cięcia obudowy, poprzez delikatne podważenie blachy skalpelem i podłączenie kabla USB. Użytkownicy podkreślają jednak ryzyko uszkodzenia bootloadera lub firmware, co może skutkować koniecznością kosztownej naprawy. Wskazano, że darmowe narzędzia i oprogramowanie do odblokowywania Motoroli są dostępne w internecie, np. na forach gsmhosting.com oraz unlockeasy.com. Wymagana jest jednak wiedza techniczna dotycząca bootloadera, firmware, test point i PDS. W dyskusji pojawiły się także opinie o konieczności szanowania wiedzy i sprzętu, a także o ryzyku związanym z samodzielnym odblokowywaniem, które może prowadzić do uszkodzenia telefonu i dodatkowych kosztów. Poruszono temat opłacalności darmowych metod w porównaniu do płatnych usług serwisowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA