logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

tv sharp70ds-05s, przestrajanie fonii, pękł filtr.

bolo12 07 Lis 2006 10:32 1011 2
REKLAMA
  • #1 3197130
    bolo12
    Poziom 12  
    Witam mam problem z tym telewizorem poniewaz.Tv przestrajalem fonia f84 po przestrojenu tv trzeszczal glos najbardziej na bialym obrazie zaczolem krecic filterkiem i pekl mi. teraz nie wiem jaki to filtr p.cz.Fonia jest na ukladzie tda8844.Na filtrze pisze 238 i nie wiem jaki wstawic oznaczenie na chassis filtra T 201.Prosze pilnie o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3197426
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    T201 to filtr p.cz. wizji i jego kręcenie, a tym bardziej psucie nie miało żadnego sensu, jeżeli - jak zakładam - obraz był dobrej jakości. Obróbka fonii w TDA ma miejsce niejako "przy okazji". Wyjście z płytki fonii równoległej trzeba dać pod MSP n.58 lub wcześniej na kond. smd C310 - nie pamiętam już dokładnie, ale to łatwo ustalić przykładając przewód z fonii w te miejsca. Filtr (analogiczny funkcyjnie) można przełożyć z płyty innego TV lub nabyć nowy, np. od Philipsa. Zobacz: www.eltexco.pl/ - filtry p.cz. Oczywiście może być potrzebne dostrojenie, żeby obraz na wcześniej wstrojonych stacjach był dobry i żeby też dobrze wstrajał następne. Fonię zrób na końcu. Dodam jeszcze, że przy problemach z przestrajaną fonią z F84 trzeba często NA PŁYTCE dostroić filtry, szczególnie oba na wejściu.
  • #3 3199073
    bolo12
    Poziom 12  
    Naprawilem wylutowalem filtr i rozebralem polutowalem druciki do nuzek i jest ok temat zamkniety dziekuje za rade.
REKLAMA