logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzupełnić toner w Kyocera FS-720 / TK110? Instrukcje i porady

GrS_84pl 07 Lis 2006 15:57 2163 6
REKLAMA
  • #1 3198090
    GrS_84pl
    Poziom 12  
    Witam!
    Powoli konczy mi sie orginalny toner w drukarce.
    Zakup nowego tonera TK110 to koszt 300zł wiec postanowilem, że spróbuje uzupelnic stary pojemnik.
    http://www.tanidruk.com.pl/product_info.php?cPath=178_191_24_30&products_id=278
    Znalazlem taki proszek. Cena wg mnie, do zniesienia.
    Ale teraz mam pytanie:
    Jak to sie robi ?
    :D
    Wiem, że nie powinno sie pakować jakiś zamienników do kyocery, to chyba nie jest zamiennik.
    Wyciągnąlem toner z drukarki i obejżałemgo dookola. Z lewej strony jest coś jakby korek. czy to jest miejsce w ktore trzeba nasypać proszek ?
    Czy mozna to tak po prostu otworzyc ?
    Istnieje gdziej jakaś instrukcja jak postepowac z tym pojemnikiem ?
    Nie chce poźniej pisać na forum, że cos nie dziala, cos nie do drukowuje...

Prosze o jakieś porady na temt ktory proszek wybrać, na co uwazać, może jakis link do niewielkiego HOWTO ? :)
    Dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3198121
    krzys_ka
    Poziom 26  
    Ocena: 84
    ostatnio bylem u klienta, ktory cos takiego sobie zrobil - skutek- sto paredziesiat kopii i maszyna zaczela brudzic po czym przestala dobierac ten "toner".
    skonczylo sie na rozebraniu kartridza, pelnej konserwacji i zakupie oryginalnego tonera.
    zamienniki sobie nie radza z kyocerami. poszukaj na forum - przekonasz sie ze zasypka sie nie oplaca.
  • REKLAMA
  • #3 3198170
    GrS_84pl
    Poziom 12  
    Widziałem ze zasypka to ryzykowne wyjscie.
    To jak sobie poradzic ze zmniejszeniem kosztw ?
    50zł a 350 to jest troszke różnica... za 350 kupie nową drukarke...
    Gdzie można kupić dobry proszek ?
    Szukam na googlach i mogeco najwyzej kupić oryginalny cały toner...
  • REKLAMA
  • #4 3198310
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Czy oplaca Ci sie kombinowac z zamiennikami kiedy drukarka jest na gwarancj???

Do tej drukarki sa dwa rodzaje toneru: TK-110 i TK-110E jeden drozszy drugi tanszy :D

Oczywiscie ilosc toneru tez jest rozna.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3201093
    GrS_84pl
    Poziom 12  
    @forteca
    Orginał kosztuje 291 zł
    Nowa drukarka kosztuje 350 zł
    proszek kosztuje do 50 zł
    Raczej opłaca mi sie zaryzykować utrate drukarki.

Czekam na jakieś komentarze osób które "dosypują"
    Pozdrawiam !
  • #6 3566022
    zebi
    Poziom 2  
    witam ja też dosypałem proszek i nagle zaczeła brudzić i teraz mam pytanie, czy wystarczy wymienić pojemnik z tonerem na orginał i wyczyścić drukarkę i wszystko będzie po staremu.:D
  • #7 3567104
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Nie wystarczy założyć nowy toner...teraz trzeba oczyścić moduł DV, ze złego tonera :D jeśli jesteś laikiem w drukarkach lepiej zanieś drukarkę do serwisu.

A tyle się tu już napisało o dosypkach do Kyocerek :D

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy uzupełniania tonera w drukarce Kyocera FS-720 z użyciem proszku do zasypywania pojemnika TK-110. Użytkownicy ostrzegają, że stosowanie zamienników lub samodzielne dosypywanie proszku często prowadzi do problemów, takich jak brudzenie wydruków i niewłaściwe działanie drukarki. Konieczne może być rozebranie kartridża, pełna konserwacja oraz czyszczenie modułu DV po nieudanym zasypaniu. Wymiana samego pojemnika na oryginalny nie zawsze wystarcza do przywrócenia prawidłowej pracy. Koszt oryginalnego tonera TK-110 wynosi około 291-300 zł, natomiast proszek do zasypywania jest znacznie tańszy (około 50 zł), co kusi do ryzykownego eksperymentu. Wskazano, że istnieją dwa rodzaje tonerów do tej drukarki: TK-110 i TK-110E, różniące się ceną i pojemnością. Zaleca się ostrożność przy stosowaniu zamienników i rozważenie serwisu w przypadku problemów z jakością wydruków po dosypaniu proszku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA