logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zabezpieczenie sieci LAN i WLAN za pomoca DSL-G604T

metor 07 Lis 2006 19:56 2442 3
REKLAMA
  • #1 3199034
    metor
    Poziom 11  
    Witam
    Jestem od niedawna posiadaczem Routera DLS-G604T oraz bezprzewodowej karty sieciowej DWL-G122 firmy Dlink. Szukam ustawień Routera w celu zabezpieczenia sieci. W tej chwili w oknie "Połączenie sieci bezprzewodowej" podczas połączenia pojawia się komunikat "Sieć bezprzewodowa niezabezpieczona. Ta sieć jest skonfigurowana do otwartego dostępu...." . Mam również problem z uzyskaniem wyświetlania SSID takiego samego jaki ustawiłem w Roturze z domyślnego G604T_WIRELESS na XXXX. Niestety pomimo usilnych prób w oknie "Połączenie sieci bezprzewodowej" nadal widoczny jest napis G604T_WIRELESS podczas gdy w Routerze jest ustawiony SSID: XXXX. Czy ma ktoś jakiś pomysł na ten problem ?. Z góry dziękuję za przekazaną pomoc.

Pozdrawiam
    mK
  • REKLAMA
  • #2 3199146
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Zabezpieczenia ustaw na routerze:
    - WPA lub WEP
    - dodatkowo kontrola MAC'ów

Co do SSID w połączeniu, to ostatecznie usuń obecne i dodaj je jeszcze raz.
  • REKLAMA
  • #3 3200600
    patryk_mirek
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    może to jest trywialne - ale czy po wpisaniu ustawień zapisałeś je i
    zrestartowałeś router?

nie wiem czy się w tym momencie nie mylę ale ten model(przynajmniej moja sztuka)potrafi niestabilnie chodzić i rwać połączenie jak jest włączone szyfrowanie więc zabezpieczam się działaniem na 11 kanale ukrytym SSID'em i filtrowaniem po MAC'ach jeśli ktoś będzie chciał się włamać to i tak to zrobi...
  • #4 3271796
    metor
    Poziom 11  
    Witam
    Dziękuje za odpowiedzi. Kontaktowałem się z pomocą w D-Linku. Macie rację trzeba ustawienia zapisać a następnie zresetować. Wszystko dotąd działa poprawnie.
    Pozdrawiam
    mK
REKLAMA