logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alternatywa dla Windows Movie Maker do dodawania dźwięku do filmu

kylo1977 07 Lis 2006 21:01 7574 8
REKLAMA
  • #1 3199336
    kylo1977
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    jak w temacie.używałem windows movie makera ale po utworzeniu filmu podczas dodawania muzyki program się automatycznie zamykał.moje pytanie brzmi czy jest jakiś program działający jak ten którego używałem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3199475
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Bardzo prosty w obsludze jest VirtualDub.

Wystarczy miec dzwiek w WAVE(mozna przekonwertowac z innego formatu na wave np:AudioConvertem).

Pozdro
  • #3 3199564
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 671
    są jeszcze lepsze: magix movie maker 10 pro,uleadvideo studio,pinnacle studio, adobe premiere ect-oczywiście nie darmowe
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3199574
    jannaszek
    Poziom 39  
    a jakżeby nie -to jest podstawą -liczą się inne rzeczy
  • REKLAMA
  • #7 3199656
    jannaszek
    Poziom 39  
    może nie odpowiedni format dżwięku?-ale wyznaje od razu że nie znam tego programu-choć go mam
    pzdrowienia
  • #9 3203126
    jannaszek
    Poziom 39  
    sprawdziłem ,no niestety program wiesza się,aczkolwiek dało się zaimportować utwór mp3 na oś czasu i idzie
    w ustawieniach zadelklarowałem kodek ffdschow i to znim zdaje się są problemy
    generalnie to program jest kiszkowaty-ten wmm

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje alternatywy dla Windows Movie Maker do dodawania dźwięku do filmów, ponieważ program ten automatycznie się zamyka podczas dodawania muzyki. Wskazano VirtualDub jako prosty w obsłudze darmowy program do edycji wideo, który wymaga dźwięku w formacie WAVE (można konwertować inne formaty np. za pomocą AudioConverter). Poruszono także problem niekompatybilności kodeków, co może powodować zawieszanie się Windows Movie Maker przy imporcie plików MP3. Zaproponowano również komercyjne alternatywy takie jak Magix Movie Maker 10 Pro, Ulead Video Studio, Pinnacle Studio oraz Adobe Premiere, które oferują bardziej zaawansowane funkcje, ale nie są darmowe. Dyskusja obejmuje także pytania o możliwość ustawiania czasu trwania dźwięku w klatkach w VirtualDub oraz potencjalne przyczyny awarii Windows Movie Maker związane z formatem plików audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA