Witam serdecznie użytkowników tego forum. Otóż dostałem radio jak w temacie za przysłowiową flaszke. Z tego co wiem poprzedni własciciel nigdy go nie uruchomił bo nie wiedział jak podłączyc. Równoznaczne dla mnie jest to że napewno żle je podłączono. Po poprawnym podłączeniu radia do zasilania, zauwazyłem że reaguje tylko mechanizm cd który wsuwa i wysuwa płyty, po za tym brak jakichkolwiek objawów życia.
Zauwazyłem także, że po odłączeniu zasilania na ułamek sekundy zapalają sie diody w prawej cześci panela, reszta dalej martwa. Podejżewam że to na skutek wyłądowania kondensatora...
Rozważam takze opcje spalenia końcówki mocy jednak nie wiem czy miałoby to związek z resztą radia... Zresztą w wolnej chwili ściągne aplikacje tyego układu i zobacze czy przypadkiem nie przeszedł w opcje stand-by
Wiec co może byc przyczyną?
Jeśli możecie to pokierujcie mną krok po kroku....
Za wszelką pomoc i rady serdecznie dziekuje
Pozdrawiam gigamaas
Jeśli ktoś posiada to przydałby sie jakiś schemat, lub chociaż instrukcja obsługi z opisanymi funkcjami...
Zauwazyłem także, że po odłączeniu zasilania na ułamek sekundy zapalają sie diody w prawej cześci panela, reszta dalej martwa. Podejżewam że to na skutek wyłądowania kondensatora...
Rozważam takze opcje spalenia końcówki mocy jednak nie wiem czy miałoby to związek z resztą radia... Zresztą w wolnej chwili ściągne aplikacje tyego układu i zobacze czy przypadkiem nie przeszedł w opcje stand-by
Wiec co może byc przyczyną?
Jeśli możecie to pokierujcie mną krok po kroku....
Za wszelką pomoc i rady serdecznie dziekuje
Pozdrawiam gigamaas
Jeśli ktoś posiada to przydałby sie jakiś schemat, lub chociaż instrukcja obsługi z opisanymi funkcjami...