logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-5180RDS – radio nie startuje, działa tylko mechanizm CD, brak reakcji panelu

gigamaas 09 Lis 2006 21:43 1553 4
REKLAMA
  • #1 3206928
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Witam serdecznie użytkowników tego forum. Otóż dostałem radio jak w temacie za przysłowiową flaszke. Z tego co wiem poprzedni własciciel nigdy go nie uruchomił bo nie wiedział jak podłączyc. Równoznaczne dla mnie jest to że napewno żle je podłączono. Po poprawnym podłączeniu radia do zasilania, zauwazyłem że reaguje tylko mechanizm cd który wsuwa i wysuwa płyty, po za tym brak jakichkolwiek objawów życia.

Zauwazyłem także, że po odłączeniu zasilania na ułamek sekundy zapalają sie diody w prawej cześci panela, reszta dalej martwa. Podejżewam że to na skutek wyłądowania kondensatora...
    Rozważam takze opcje spalenia końcówki mocy jednak nie wiem czy miałoby to związek z resztą radia... Zresztą w wolnej chwili ściągne aplikacje tyego układu i zobacze czy przypadkiem nie przeszedł w opcje stand-by
    Wiec co może byc przyczyną?

Jeśli możecie to pokierujcie mną krok po kroku....
    Za wszelką pomoc i rady serdecznie dziekuje
    Pozdrawiam gigamaas

Jeśli ktoś posiada to przydałby sie jakiś schemat, lub chociaż instrukcja obsługi z opisanymi funkcjami...
    Załączniki:
    • Sony CDX-5180RDS – radio nie startuje, działa tylko mechanizm CD, brak reakcji panelu panel.JPG (18.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3207289
    Fałek
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    W pierwszej kolejności sprawdz czy pobiera jakiś prąd po podłączeniu zasilania,jeśli tak to ile.Po tym bedzie można coś więcej wywnioskować.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3209685
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Czy na wyświetlaczu coś wyświetla ? Czy wogóle włącza sie chociaż podświetlenie ?
  • REKLAMA
  • #4 3214315
    gigamaas
    Poziom 16  
    Witam serdecznie. Niestety nie miałem czasu sprawdzic nateżenia prądu jaki pobiera odbiornik, jednak jutro to zrobie. Co do wyswietlacza to cały odbiornik jest martwy, i nic sie nie wyświetla, tylko po odłaczeniu zasialania na ułamek sekundy zapala sie prawa strona panelu, czyli FM/AM , AF/TA , Eject , CD, a po zatym to już nic.

13.11.2006 Witam serdecznie.

Otóż zmierzyłem natężenie prądu i zaobserwowałem, że przy załączeniu zasilania nateżenie wzrasta do 4,5A lecz odrazu maleje do 0,4A
  • #5 3227838
    gigamaas
    Poziom 16  
    Witam czyzby temat wygasł...? Może jednak dałoby sie coś zrobic z tym radiem...? Za wszelkie posty serdecznie dziekuje
REKLAMA