logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-5180RDS nie działa po podłączeniu – co sprawdzić w instalacji?

gigamaas 09 Sty 2007 13:44 1059 3
REKLAMA
  • #1 3424982
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Witam serdecznie.
    Problem jak w temacie. Najprawdopodobniej żle podłączony. Co sprawdzic/wymienic?
  • REKLAMA
  • #2 3425787
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    To co jest popsute. Bez sprzetu i wiedzy możesz całe radio wymienić.
  • REKLAMA
  • #3 3425844
    gigamaas
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Powiem tak leży w szafie. Postanowiłem sie nim zając. Po poidłączeniu nie daje znaku życia po zatym że wciaga płyte i oddaje. Wyswietlacz nie swieci i nie wyswietla w głosnikach cicho.
    Od czego zacząc? I czy wogóle warto? Sprawdzic końcówke? Ale czy mogła by spowodowac takie objawy? Jeśli to gdzies przy zasilaniu top co pomierzyc? Jaka kolwiek rada z waszej strony. W samochodowych jeszcze nie grzebałem i nie wiem za co sie zabrac?
    Pozdrawiam i dziekuje za odzew
  • #4 3428621
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    ;) Po takim opisie na pewno musisz wyjąć je z szafy, potem najlepiej zrobić jeszcze zwarcie na silniku żeby nie połykał płyty, będzie kompletnie uszkodzone i takie się łatwiej naprawia. ;)

A poważnie, to sprawdż czy dobrze podłączyłeś je, potem poszukaj schematu. Obejrzyj wnętrze, może zauważysz coś co da Ci zaczepienie. Następnie należy przemierzyć układy zasilania, czy dają wszystkie napięcia, warto też sprawdzić klawiaturę czy któryś klawisz nie zwiera.

SławeK
REKLAMA