Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows XP - kilku userów na raz

12 Lis 2006 21:12 828 3
  • Poziom 11  
    Witam.


    Używam Windows XP SP-2 i Outpost Firewall (bo to chyba on robi problem). Posiadam dwóch użytkowników, korzystam z opcji przełącz użytkownia (fast switch user).

    Loguje się na swoje konto, uruchamia się Outpost (mam go w tray'u) - korzystam z komunikatorów, klienta poczty (MS Outlook 2003), przeglądarka internetowa - wszystko działa OK.

    Przełączam się na drugiego usera, Outpost wyświetla komunikat, że on już działa na poprzednim użytkowniku i nie będzie uruchamiał się ponownie. Pomyślałem OK - ale Firefox się normalnie łączy z Internetem, a np.: GG, Skype czy nawet Outlook mówi, że nie może ustanowić połączenia - tak jakby firewall coś zablokował.

    Ale jeżeli wyloguje dwóch, zaloguje się w 1-szej kolejności na "2-giego usera", a potem na mnie, to u mnie nic nie chodzi (oprócz Interentu - Firefox, IE).

    Ten user, który ma Outpost'a w tray'u ma cały NET, a ten co nie ma ma tylko port 80 do http :|

    Generalnie nie byłby to wielki problem, ale komp chodzi 24h na dobe, uruchomiłbym jakieś P2P, a potem się przełączył i nich korzysta sobie 2-gi czy tam 3-ci user z komputera, a tak jest problem.

    Może ktoś miał podobny problem, lub ma Outpost'a i może to sprawdzić - skisiłem coś podczas ustawiania programów z dostępem do net'u ? Wątpie - ale czekam na jakieś sugestie.


    Pozdrawiam.
  • Poziom 20  
    a moze powinieneś przy instalacji Outpost, zaznaczyc all users
  • Poziom 11  
    Tak szczerze, to chyba tam nie ma czegoś takiego :| Mam Outpost'a w wersji 3.51.759.6511 (462). Zresztą jak go instalowałem, to miałem jednego utworzonego usera.

    Wątpie, że program jest tak mało komunikatywny z XP skoro instalka jest także pod windę 2k3 Serwer - ustalić z góry ile będzie pracowało stacji pod nim ??? Głęboko wątpię.
  • Poziom 11  
    Zainstalowałem wersję 4.xxx.xxx i jest jeszcze lepiej !!! Po przełączeniu user'a robi się ciemny ekran i zwiecha komputera.

    Ręce mi opadły :[


    Zmieniłem kartę graficzną z 6200 na 6600 i nie zmieniając sterowników problem natychmiastowo znikł :|

    Temat zamykam - pozdrawiam.