logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PT7404/12 MG2.1 - samoczynne wyłączanie, problem z pamięcią? Skąd wsad?

pawel 14 Lis 2006 09:49 1404 4
REKLAMA
  • #1 3222554
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    telewizor przyszedł na zwężenie obrazu w pionie,kilkanaście centymetrów od dołu,ustawienie w trybie serwisowym załatwiło sprawę
    jednak telewizor po czasie,przypadkowo wyłącza się,załącza się z powrotem
    lub wyłączy się i próbuje się sam załączyć,co mu się nie udaje
    po wyłączeniu tv wyłącznikiem sieciowym tv działa prawidłowo przez jakiś czas prawidłowo
    moje pytanie do szanownych kolegów;czy może to być z pamięci,a jeśli to skąd dorwać wsad?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3222583
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 271
    A pod kątem zimnych lutów kolega przeglądnął?Myślę,że pamięc to mało prawdopodobne,zacznij monitorowac zasilanie procka a może co s się wyjasni.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 3226193
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    To uszkodzenie pionu to też trzeba było wgrać nowy wsad regulacja w tym przypadku nie pomorze,wsad znajdziesz w dziale pamięci TV.

Dodano po 24 [sekundy]:

To uszkodzenie pionu to też trzeba było wgrać nowy wsad regulacja w tym przypadku nie pomorze,wsad znajdziesz w dziale pamięci TV.
  • REKLAMA
  • #4 3244400
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    nadal się z nim męczę,na pewno nie jest to przyczyna zimnych lutów
    co do wsadu to się nie zgadzam,bo go podstawiałem,mam dwie pamięci
    jedną z wsadem po regulacji ustawień pionu w trybie serwisowym,drugą z wsadem z bazy
    po włozeniu pamięci z wsadem z elektrody tv jest zwęzony kilka cm-trów od dołu,ale nadal się wyłącza w różnych odstępach czasu
    kineskop odpinałem,też się wyłącza
    proszę o sugestie i Pozdrawiam
  • #5 3245774
    wąż
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    TDA9330 ( sprobuj nagrzac )
REKLAMA