logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do płyty głownej notebooka DELL Lattude CPx

Pth 14 Lis 2006 14:53 2158 8
REKLAMA
  • #1 3223390
    Pth
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Witam. Tak jak w temacie posiadam laptopa Dell Latitude CPx. Dziś zaktualizowałem sobie biosa na wersje nowsza o 11 od poprzedniej (z A05 na A16), sformatowałem dysk i stawiam włąśnie XP Pro z nowszym service pack'iem (SP2). Mam już sterowniki do karty graficznej i muzycznej. Potrzebne są mi jeszcze dedykowane sterowniki do płyty głównej. W sumie na pewno są jakieś razem z xp'kiem ale ja potrzebuje porządnych sterowników. Wie ktoś jakie są potrzebne i z kąd można takowe wziąć?
  • REKLAMA
  • #2 3224709
    mark
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Sprawdź na stronie Dell'a.
  • REKLAMA
  • #4 3228396
    Pth
    Poziom 26  
    Latitude CPx J
  • REKLAMA
  • #6 3280981
    nowyr
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam

Witam mam pytanko odnośnie laptopa jak w temacie. Zainstalowałem system i sterowniki ale nie wiem co mam zainstalować żeby działały klawisze funkcyjne, szczególnie zależy mi na klawiszach głośności ...

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #7 3281289
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    najierw naciśnij i przytrzymaj klawisz
    " Fn "
  • #8 3281890
    nowyr
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    marek216 napisał:
    najierw naciśnij i przytrzymaj klawisz
    " Fn "

Dobre :D Oczywiście wiem jak działają klawisze funkcyjne. Przed przeinstalowaniem systemu po wciśnieciu 'Fn i Page Up, Page Dn' pokazywała się na ekranie skala (przyciszanie, podgłaszanie), a teraz tego nie ma i nie można regulować glośności. I dlatego moje pytanie jest takie jaki sterownik odpowiada za to żeby te klawisze funkcyjne działały ...

Pzdr.
  • #9 3282715
    Pth
    Poziom 26  
    No właśnie mi tez to nie działa! Jak to uruchomić?!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz laptopa Dell Latitude CPx po aktualizacji BIOS-u z wersji A05 do A16 oraz reinstalacji systemu Windows XP Pro SP2 poszukuje dedykowanych sterowników do płyty głównej, które zapewnią pełną funkcjonalność urządzenia. Sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej zostały już zainstalowane, jednak brak jest odpowiednich sterowników umożliwiających działanie klawiszy funkcyjnych, zwłaszcza regulacji głośności wywoływanej kombinacją Fn + Page Up/Page Down. Wskazano, że właściwe sterowniki można znaleźć na oficjalnej stronie wsparcia Dell, po wybraniu dokładnego modelu (Latitude CPx J) oraz systemu operacyjnego i języka. Problem z klawiszami funkcyjnymi wynika z braku odpowiedniego oprogramowania sterującego, które należy pobrać ze strony producenta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA