logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony RX80 - samoczynne włączanie i problemy z odtwarzaczem CD

turbus_amator 15 Lis 2006 13:48 2161 2
REKLAMA
  • #1 3227070
    turbus_amator
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    witam
    mam wierze sony RX80 i jakis czas temu przestala wsuwac CD, trzeba bylo popchnac reka pozniej wyjechalem z domu na jakis czas i nie byla za duzo urzywana w domu (tak mowia domownicy) ale kilka dni po powrocie wchodze do pokoju a na wyswietlaczu jest SONY-DEMO i wszystko sobie swieci :/ nie dalo sie wylaczyc pilotem to wylaczylem przyciskiem, obracam sie a po 10 sekundasch tosamo - wlacza sie sama i wyswietla DEMO.
    do tego wszystkiego CD wariuje, nie wysuwa sie ani nie wsuwa a jak juz sie wysunie to wogole nie opuszcza lasera i nie zmienia plyt - nieda sie wlacyc plytki. Jak recznie opuscilem laser to przy wsunieciu sam go podniusl i znowu stana i sie nie rusza.
    z tym CD to nie takie wazne pisze bo moze to przezto cos ale bardziej zalezy mi na wyjasnieniu dlaczego sie wlącza sama
    prosze pomozcie bo sam jestem jeszcze amatorem i ucze sie dopiero narazie na prostrzych urzadzeniach
    z gory dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3228971
    mcgusto
    Poziom 13  
    Ocena: 24
    Tez mam wieze sony i taka sytuacja sie dzieje jak sie wylaczy od niej calkowicie prad i zalaczy to pokaze sie wtedy demo i trzeba go wylaczyc bo inaczej nie bedzie chodzic. Jestem przekonany ze beda tam zimne luty raz beda stykac a raz nie!
  • #3 3229148
    Tomasz8
    Poziom 12  
    moze jakis kabel sie poluzowal albo zimny lut i jak mowisz ze jak odejdziesz a ona zas gra to moze od wstrzasów przez ktore doszlo do styku i zas chodzi.

sprawdz na wtyczkach, przy przycisku i na lutach i nie na oko tylko równiez miernikiem.

jak chcesz test to przyloz z jednej strony np podejrzanego kabelka jeden czujnik od mierniika, przyloz drugi czujnik do drugiego konca, ustaw na piszczyk, porób wstrzasy np.chodzac i powinienes dojsc
REKLAMA