logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć napęd DVD z laptopa do PC przez złącze IDE?

Kosmo111 17 Lis 2006 11:09 6698 4
REKLAMA
  • #1 3233305
    Kosmo111
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Zaznaczam i od razu piszę że nigdzie nie szukałem (aktualnie siedzę na modemie 36kb, a to naprawdę powoli idzie).
    Chciałbym podłączyć napęd DVD z laptopa pod zwykłego PC-ta (pod IDE) może wie ktoś jak to zrobić?
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem i poprawiłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 3234011
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    musisz nabyć przejściówkę z małego IDE (jeśli takowe posiada twój czytnik z laptopa) na IDE z normalnego PC,
    lub kabel ide który występuję w niektórych małych komputerach np siemensach w których (ze względu na małe gabaryty i upakowanie elementów w obudowie typu desktop jest tam taśma IDE z jednej strony z małą wtyczką właśnie taka jak cie interesuje a z drugiej normalna wtyczka IDE do płyty głównej.
  • REKLAMA
  • #3 3235494
    Kosmo111
    Poziom 17  
    a nie ma może ktoś schematu jak to złożyć w całość czy nie ma jakiś przejść pomiedzy pinami itd??? najlepiej jakiś schemat
  • REKLAMA
  • #4 3237692
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Mam taką przejściówkę... ale nie chcę jej sprzedawać ( nic wielkiego za nią nie wezmę, a czasem może się przydać...), jeśli wystarczyłoby Ci, to mogę dokładne foty zrobić i wysłać majlą albo wrzucić tutaj, a może wystarczy Ci informacja gdzie takiej szukać... są montowane w desktopowych DELLach napędy laptopowe i mają taką właśnie przejściówkę, może gdzieś na demobilu znajdziesz to za "piwo".
    Zrobienie wtyczki do gniazda w slimie może być kłopotliwe... jak chcesz foty wyślę.
    Jak podłączyć napęd DVD z laptopa do PC przez złącze IDE?
    :arrow: TONI_2003 :D Kliknij aby powiększyć :!:
  • #5 3242908
    Kosmo111
    Poziom 17  
    dzięki za informacje, musze przejechać sie na giełde elektroniczną, tam widziałem takie delle moze uda sie cos takiego tanio wychaczyć.
REKLAMA