logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego MMS-y nie pobierają się na Sony Ericsson k310i w Simplusie?

damager 19 Lis 2006 01:42 9500 7
REKLAMA
  • #1 3239228
    damager
    Poziom 1  
    Mam problem... nie mogę pobrać zdjęcia na komórke bezposrednio z przysłanego do mnie mmsa...

Koncowy rezultat pobierania : "Pobieranie nie powiodło sie. Blad komunikacj. Sprobój ponownie później"

Wszystko mam ustawione dobrzE (wg zalecen)...

co jest grane? ;/
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3242258
    Trainer
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    ja mam podobnie z k300i mms dzialaly tylko zaraz po wlaczeniu telefonu obecnie telefon jest w serwisie chyba juz 3 raz z ta usterka moim zdaniem jest to cos z telefonem
  • #4 3243413
    ogorki
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    W serwisie tzn. w salonie u operatora. Dobre sobie, oni tam bardzo dużo zrobią. :D Najwyżej coś tam wytłumaczą i powiedzą, że się nic nie da zrobić i uciekaj mi pan ze sklepu, bo klientów odstrasza i z powrotem :D
  • REKLAMA
  • #5 3245531
    djn
    Poziom 25  
    ogorki napisał:
    Weź sobie sprawdź wszystkie profile połączeń itp.
    A jak co, to je pousuwaj. I ściągnij ustawienia ze strony Plusa (mms, wap gprs)
    http://plusgsm.pl/uslugi/internet_i_transmisja_danych/wap/konfiguracja_zdalna/index.asp
    No i gitara. :D

ustawienia to bym raczej proponowal wyslac z tej strony:
    http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps3&zone=ps
    bo ze strony plusa czasem sie trafiaja niepelne, poza tym plus nawet k310i nie ma w spisie:)
  • #6 3247167
    ogorki
    Poziom 17  
    djn napisał:
    plus nawet k310i nie ma w spisie:)

A o ile więcej różni się K300i od K310i, (2 MB więcej i wyświetlacz, chyba sobie z tych względów wymienię 300 na 310 :D ). A może na 320 bo BT jest, porażka.
  • REKLAMA
  • #7 3248473
    djn
    Poziom 25  
    ustawienia sie w ogole nie roznia a przeciez nie napisales tego wprost autorowi pytania, ze ma pobrac do k300i:)
    Z jego postu wynika wyraznie, ze kompletnie sie na tym nie zna i sam nie wpadl by na to...
  • #8 3591583
    mi_ma
    Tłumacz Redaktor
    Ocena: 815
    Witam
    Miałem ten sam problem. To nie jest wina telefonu tylko ustawień. Najpierw trzeba wykasować wszystkie profile w ustawieniach wiadomości obrazkowych, w łączności i usunąć wszystkie konta danych. Następnie trzeba wejść na wyżej podana stronę ( tą sony ericcson'a, nie plusa) i najpierw ściągnąć ustawienia WAP. Uaktywnić je w zakładce łączność. Następnie ściągnąć ustawienia MMS, ale ich nie uaktywniać nigdzie. Wszystko od razu powinno działać...:)
    Pzdr

Podsumowanie tematu

✨ Problem z pobieraniem MMS-ów na telefonie Sony Ericsson K310i w sieci Simplus wynika najczęściej z nieprawidłowych ustawień profili połączeń i kont danych. Zaleca się usunięcie wszystkich istniejących profili MMS, WAP i kont danych, a następnie pobranie i zainstalowanie poprawnych ustawień z oficjalnej strony Sony Ericsson, gdyż ustawienia ze strony operatora Plus mogą być niepełne lub nieaktualne, a model K310i nie jest tam uwzględniony. Po pobraniu ustawień WAP należy je aktywować, natomiast ustawienia MMS pobrać, ale nie aktywować. W przypadku problemów sprzętowych, jak w modelu K300i, możliwa jest również usterka telefonu, jednak w większości przypadków problem leży po stronie konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA