logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Program do nagrywania CD/DVD pod DOS z GUI

Gelip 21 Nov 2006 17:52 2083 3
ADVERTISEMENT
  • #1 3247868
    Gelip
    Level 36  
    Help: 321
    Rate: 607
    Witam.

Potrzebuję programu pod DOS z Graficznym Interfejsem Użytkownika do nagrywania płyt CD/DVD. Znalazłem DAO firmy GoldenHawk ale ten działa w trybie poleceń. Mam też płytę bootowalną WinPe gdzie jest niby Nero ale za cholerę nie działa. Przy próbie nagrania jakieś CD program zamyka się i tyle. :-(. Może ktoś zna jakiś program GUI lub jaką płytę narzędziową typu WinPE, Hiren's Boot CD z odpowiednim narzędziem.

Podoba mi się interfejs programu PowerQuest DriveImage. Ma GUI, sterownik myszy i nawet da się nagrac obraz dysku bezpośredni na CD. I właśnie czegoś takiego potrzebuję tylko żeby dało się nagrywać wybrane pliki a nie całe partycje.
  • ADVERTISEMENT
  • #2 3248564
    Platon
    Level 42  
    Help: 744
    Rate: 169
    Koniecznie DOS? Może jakiś linux, np slax, DSL itp?
  • ADVERTISEMENT
  • #3 3253771
    Gelip
    Level 36  
    Help: 321
    Rate: 607
    Chyba znalazłem rozwiązanie. Pobrałem PEBuilder 3.1.10a, Nero 5.5.10.35 oraz za pomocą płyty WinXP SP1 stworzyłem płytę bootowalną BartPE. Pomimo że w oknie nagrywania w nero widać tylko jakieś krzaczki i przyciski to jednak udało mi się nagrać wybrane pliki z dysku na CD.

I tak mogłoby zostać ale lubię mieć wszystko na cacy i może znalazło by się coś prostszego i lepszego.
ADVERTISEMENT