logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GG zawiesza się przy próbie kontaktu, wersje 6.1 i 7.0, błąd folderu CONTACTS

Syriusz74 22 Lis 2006 01:42 4914 8
REKLAMA
  • #1 3249845
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Witam
    Mam problem z GG .
    Otóż za każdym razem gdy odpalam kompa GG uruchamia się normalnie.Czyli widać listę kontaktów,pojawiają się moi znajomi itd.

Ale jak tylko ktoś sie odezwie do mnie albo ja spróbuję nawiązać kontakt z kimś to wyskakuje komunikat iz wystąpił problem z aplikacją i ble ble ble....
    Uzywam wersji 6.1 ale próbowałem na 7,0 i to samo.
    Czasami przy ponownym instalowaniu gg 6.1 pojawia się komunikat że jest błąd folderu "CONTACTS"-piszę z pamięci bo widziałem to 2 razy.

Przeskanowałem komp EWIDO-na awaryjnym rzecz jasna.Do tego zrobiłem reinstalke Wina XP-bez zmian.

Proszę o rady co jeszcze można zrobić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3249848
    Mstasik
    Poziom 20  
    Ocena: 76
    Witaj,
    Czy podczas reinstalacji kasowałeś stary system ?
    Jaką masz konfigurację ???

Najprawdopodobniej problem tkwi w ustawieniach formatu ActiveX...
  • #3 3249855
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Nie kasowałem nic ,instalator sam zaproponował uaktualnienie a mi to pasowało bo wychodziłem z założenia że może pogubił jakieś pliki i stąd problem.
    Co do konfiguracji i ActiveX to wybacz-nie wiem o co chodzi,bo na kompach niewiele sie znam.
  • REKLAMA
  • #4 3249874
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    jesli zalezy ci na archivum skopiowac sobie plik archives.dat znajduje sie w document and setting\twój profil\Gadu-Gadu.

W dodaj usun - zdeinstalowac GG, -restart, sprawdzic czy foldery pod "program files\Gadu-Gadu oraz "C:\Documents and Settings\twój profil\Gadu-Gadu zostaly usuniete (wrazie potrzeby skasowac) sprawdz czy w rejestrze tez zostaly usuniete wpisy podajac w uruchom Regedit.exe po uruchomieniu podaj w `szukaj` "Gadu" i usun wszystkie wpisy z trescia "Gadu-Gadu" jesli jakies znajdzie. Zainstaluj nowa wersje GG 7.6 uruchom konta wczytaj wczesniej zabezpieczony listy kontaktów przekopiuj plik archives w swoje miejsce C:\Documents and Settings\twój profil\Gadu-Gadu i sprawdz dzialanie jesli nie bedzie oki to masz cos na kompie.

mozesz wkleic tez log z HijackThis poniewaz system byl instalowany bez formatu.
  • #5 3249960
    dresmaster
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ja powiem tak ... jest w necie taki nowy wirusik który sprawia że gg wariuje, kopiuje on wszytskie adresy , kontakty oraz maile gdzies na dysk po czym probuje je wyslac ... Bardzo możliwe że i ty masz takiego wirusika! Zastanowił bym się nad formacikiem. Jak masz internet od prywatnej firmy poproś o przeskanowanie portów , i sprawdzenie czy nic nie próbuje się połączyć z internetem!!
  • REKLAMA
  • #6 3251322
    faraon1990
    Poziom 11  
    sprubuj powerGG jesli bedzie sie tak samo działo to raczej masz tego virusa!!!!!!! spruj wtedy np na tlenie, tam tez mozesz siedziedx z osobami z GG albo innego komunikatoru...
  • #7 3253257
    Mstasik
    Poziom 20  
    Ocena: 76
    To nie jest problem GG - tylko masz skopany system.
    Instalując nową Windę nałożyłeś poprostu niektóre pliki a ustawienia formatów ActivX pozostały. Jeśli masz czas i chcesz się pobawić zainstaluj windowsa kasując wcześniej partycje dusku systemowego. Na 100% problem się nie powtórzy...
    Czy ty masz zainstalowany SP2 ? - Nowe GG potrzebuje wszystkich łatek i aktualizacji systemowych do poprawnego działania ...
  • REKLAMA
  • #8 3253524
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Więc tak,mój komp(cel 2.0,512ram) ma 4 lata,od 2 lat ma neta.Nie miał nigdy formatu i nie jest podzielony na partycje a na dodatek ma system plików fat32,a XP-eka instalowałem jako uaktualnienie win98.

Wiem że należy mu się już format ale ponnieważ nie jestem w tym mocny i nie mam na co przerzucić danych-odwlekam to od dawna.

Syfu mam pewnie co nie miara,komp odpala się z 3 min a procek często gęsto jest na 100%.
    Wniosek jest więc oczywisty ,więc już nie będe wam zawracał głowy i szukał półśrodków.
    Pozdrawiam
  • #9 3253542
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    1. Czy masz antywirusa? Jeżeli nie to zainstaluj Avast Home Edition(www.avast.com) zgadzając się na wszytskie propozycje i nie przerywaj skanowania dysku przed uruchomieniem Windows;
    2. Zainstaluj Spybot Search and Destroy, zaktualizuj bazę i przeskanuj system
    3. Wklej log z hijackthis na Forum;

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy zawieszania się komunikatora GG (wersje 6.1 i 7.0) podczas próby nawiązania kontaktu, z komunikatem o błędzie folderu "CONTACTS". Użytkownik korzysta z systemu Windows XP instalowanego jako aktualizacja z Windows 98, bez formatowania dysku, na partycji FAT32. Przyczyną mogą być uszkodzone lub nieprawidłowe ustawienia ActiveX, obecność wirusa kopiującego kontakty i próby wysyłania ich z komputera, a także zanieczyszczony system operacyjny z nieusuniętymi wpisami rejestru po reinstalacji GG. Zalecane działania to pełne odinstalowanie GG wraz z usunięciem folderów i wpisów rejestru, skanowanie systemu antywirusem Avast Home Edition oraz Spybot Search and Destroy, a także rozważenie formatowania dysku i czystej instalacji systemu Windows XP z Service Pack 2 i wszystkimi aktualizacjami. Alternatywnie sugerowano użycie innego komunikatora (np. Tlen) lub narzędzia powerGG do testów. Problem nie wynika bezpośrednio z GG, lecz z uszkodzonego systemu i możliwej infekcji wirusowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA