logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-32FX66E - Brak obrazu, LED miga 5 razy, linie powrotu

aruss 22 Lis 2006 13:33 1713 6
REKLAMA
  • #1 3082549
    aruss
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    duzy tv problem jest nastepujacy;

po zalaczeniu mamy wysokie i glos, jednak nie ma obrazu podniooslem sitke2 mamy linie powrotu tv cyfrowy troche dla mnie kosmos:):)

prosze o pomoc???????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3082680
    aruss
    Poziom 16  
    sygnalizuje bledy kontrolka od czuwania pulsuje na czerwono
  • REKLAMA
  • #4 3082705
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    napisz error number
  • REKLAMA
  • #5 3222630
    aruss
    Poziom 16  
    czerwona dioda pulsuje 5 razy sory ze dopiero teraz pisze ale nie mam dostepu do netu. pozdro
  • #6 3250845
    aruss
    Poziom 16  
    problem jest nastepujacy praktycznie nowy tv ledwie co wyszedl z gwarancji zaczal najpierw przerywac co jakis czas zanikal na sekunde moze 2 obraz, na dzien dzisiejszy mamy ciemny obraz jest wysokie po podniesieniu siatki2 linie powrotu i taki lekki negatyw obrazu pozatym fonia ok sterowanie dziala bez zarzutu i dioda led pulsuje 5 razy. wpisalem to w wyszkiwarke ale bylo tam nie za wiele jakis jeden post ktory nie dostal konkretnej odpowiedzi. <tv 32 cale w kwadracie> prosze o pomoc od cego zaczac czego sie przyczepic!!! pozdrawiam!!!!

Moderowany przez obcy7:

Tematy scaliłem i przeniosłem z TV.

• #7 3252810
    Dixi68
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Błąd 5 - procesor wizyjny nie potwierdza transmisji. Nie mam pod ręką schematu więc nie wiem co tam siedzi, ale może któryś z kolegów...

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Sony KV-32FX66E po włączeniu ma dźwięk i wysokie napięcie, lecz brak obrazu. Po podniesieniu siatki 2 pojawiają się linie powrotu oraz lekki efekt negatywu obrazu. Dioda LED kontrolki czuwania pulsuje na czerwono pięć razy, co wskazuje na błąd 5 – brak potwierdzenia transmisji przez procesor wizyjny. Problem pojawił się niedługo po zakończeniu gwarancji, początkowo obraz zanikał na krótkie momenty, a obecnie jest ciemny z zakłóceniami. Sugerowana jest diagnoza i ewentualna naprawa w serwisie, gdyż brak jest szczegółowych schematów i jednoznacznych rozwiązań dostępnych w sieci.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA