logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe narzędzia do zdalnego wyłączania komputera przez internet

karolk7 22 Lis 2006 14:30 2589 9
REKLAMA
  • #1 3251024
    karolk7
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Słyszałem o takim rozwiązaniu jak RDM który wyłącza system przez wap ale on kosztuje 40$ czy ktoś słyszał o jakimś darmowym
  • REKLAMA
  • #2 3251303
    faraon1990
    Poziom 11  
    ja korzystam z Kalendarz XP ale czy przez wap da rade to niewiem nigdy w nim zabarzo niegrzebalem.......
  • #3 3251416
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Wystarczy VNC lub zdalny pulpit i można wyłączyć komputer bezproblemowo.
  • REKLAMA
  • #4 3251451
    m_wojcik
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Mozna też użyć psexec'a ze strony Sysinternals.com
    To daje możliwość zalogowania się do linii komend na zdalnym komputerze i nie zżera dużo zasobów.
    Pytanie jaki autor ma dostęp do komputera? Czy jest tam w ogóle jakiś modem? No i jaka jest dokładnie potrzeba?
    Czasem jest tak, że programy potrafią same wyłaczać po wykonaniu określonej pracy i może po prostu taka funkcja wystarczy...
  • REKLAMA
  • #5 3251584
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3254805
    karolk7
    Poziom 11  
    Ja chciałem przez komórkę i ma on się tylko wyłanczać restartować
  • #7 3255055
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3259175
    karolk7
    Poziom 11  
    ale ja nie chcem instalować wirusa bo mam avasta i zaraz on mi go wykryje
  • #9 3259319
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 3274003
    karolk7
    Poziom 11  
    Rozwiązałem ten problem w troche inny sposób zainstalowałem program GETBYMAIL i wysyłam mms z komórki i komputer mi się np wyłącza

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy darmowych narzędzi umożliwiających zdalne wyłączanie komputera przez internet, zwłaszcza z wykorzystaniem telefonu komórkowego i sieci WAP. Proponowane rozwiązania obejmują użycie programów do zdalnego pulpitu, takich jak VNC, oraz narzędzia psexec ze strony Sysinternals.com, które pozwala na zdalne logowanie do wiersza poleceń. Wspomniano także o instalacji trojana Big Ben GG, który umożliwia wydawanie poleceń przez komunikator GG z telefonu, jednak pojawiły się obawy dotyczące wykrywania takiego oprogramowania przez antywirusy (np. Avast, Kaspersky). Alternatywnie zaproponowano program GETBYMAIL, który pozwala na wyłączanie komputera poprzez wysłanie MMS-a z telefonu. Rozwiązania te wymagają odpowiedniej konfiguracji i dostępu do komputera, a także uwzględnienia zabezpieczeń antywirusowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA