logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wsad TV Sharp 70CS-03S, nie ma treści obrazu, brak głosu.

Edward Wojtała 22 Lis 2006 15:00 1923 6
REKLAMA
  • #1 3251092
    Edward Wojtała
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam! potrzebny mi wsad do w/w tv. Próbowałem na tych z bazy, niestety na jednym brak sterowania katod czyli nie ma treści obrazu, a na drugim przez euro jest obraz, pojawia się menu ale brak możliwości strojenia , brak głosu , jest na minimum i nie da się zwiększyć . Mam nadzięję że wymiana wsadu coś pomoże. Pozdrawiam i dziekuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3251135
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    Wrzuciłem Ci na PW (żeby nie zaśmiecać forum), a jeśli będzie OK to dołączę do Bazy Wsadów! Napisz o wynikach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3251137
    Krawczak
    Poziom 31  
    Ocena: 50
    Sprawdż ten:
    Załączniki:
    • 24c16SHARP70CS-03.bin (2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3254449
    Edward Wojtała
    Poziom 17  
    Witam! Wsad od p. Tomka niestety nie pomógł. Zachowuje się podobnie jak jeden z tych które posiadam ,a od p.Krawczak nie potrafię go otworzyć. Dziękuję. Może któryś z kolegów coś jeszcze ma. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3256343
    Andychab
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    Witam. Jeszcze jeden wsad , niestety nie wiem czy nie ten sam - ale proszę spróbować.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • SHARP 70CS-03SC.rar (26.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • SHARP 70CS-03S.rar (467 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3271681
    Edward Wojtała
    Poziom 17  
    Witam ! Dziękuję bardzo wszystkim którzy mi pomagali. Jeden ze wsadów dokładnie jest z który posiadam. Pogubiłem się od kogo co mam to żeby nie skrzywdzić nikogo to każdemu przydzieliłem punkty. Okazało się jeszcze że uszkodzony jest TDA8375 i tu jest problem bo nie moge go dostać. Cybor i Poltronic nie mają Nord drogo. Może ktoś ma odstąpić taki, końcówka 1X. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Sharp 70CS-03S, który nie wyświetla obrazu i nie ma dźwięku. Użytkownik poszukiwał odpowiedniego wsadu (firmware) do tego modelu, próbując dostępne w bazie wersje, jednak bez skutku – jeden wsad powodował brak sterowania katodami i brak obrazu, inny wyświetlał obraz i menu, ale nie pozwalał na strojenie i nie było dźwięku, który był na minimalnym poziomie i nie dało się go zwiększyć. W odpowiedzi udostępniono kilka wsadów do testów, jednak żaden nie rozwiązał problemu. Ostatecznie okazało się, że uszkodzony jest układ TDA8375, którego wymiana jest trudna ze względu na brak dostępności w lokalnych sklepach i wysoką cenę. Poszukiwano możliwości pozyskania tego układu od innych użytkowników lub serwisów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA