logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić działanie zmieniarki Blaupunkt CDC A05 z radiem VW Beta 5?

wafiel 22 Lis 2006 18:42 2016 11
REKLAMA
  • #1 3252006
    wafiel
    Poziom 11  
    Witam!
    Niedawno kupiłem zmieniarke CD firmy Blaupunkt. Nie wiem co to za model bo zadnych nalepek nie ma a po oznakowaniach nic nie mogłem dojśc. W każdym razie kabel podłączeniowy jest na DIN 13. Chciałem spiąc ten sprzęt z radiem Blaupunkt VW Beta 5. Po podłączeniu przez mini ISO nic nie działa. Nie wiem czy zmieniarka jest niesprawna czy oba sprzęty nie są kompatybilne, bo jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie. Przypuszczam ze zmieniarka to model CDC A05 sadzac po wygladzie. Prosze o pomoc jak mozna sprawdzic czy ta zmieniarka dziala, dodam ze chodziłem po serwisach elektornicznych po swoim nieiwelkim miescie i nigdzie nie potrafili tego sprawdzic majac kabel i zmieniarke.
  • REKLAMA
  • #2 3252046
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Prawdopodobnie zmieniarka jeszcze działa ale z tym sprzętem jest niekomatybilna. Radia VW w większości obsługują zmieniarki fabryczne które dla VW robił Panasonic. Poczytaj sobie o tym na www.studio24.prv.pl

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3252089
    wafiel
    Poziom 11  
    a da sie jakoś sprawdzic tą zmieniarke bez radia??
  • #4 3252331
    SlaweK
    Poziom 43  
    Niestety nie. Poszukaj wśród znajomych czy ktoś nie ma Blaupunkta z literkami DMS lub RCM, CM, RDM, DJ w symbolu, takie obsługują taką zmieniarkę choć wtyczka taka wystąpi tylko w nowszych modelach.

SławeK
  • #5 3258827
    wafiel
    Poziom 11  
    oki dzieki za informacje:)
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3811196
    wafiel
    Poziom 11  
    Gdzie w lublinie można spawdzic powyższą zmieniarke, posiadam do niej kabel. I ile mniej więcej kosztuje coś takiego?
  • #7 3811384
    SlaweK
    Poziom 43  
    Z Lublina jest nasz kolega DjLj24, napisz do niego PW to Ci powie gdzie to możesz zostawić do sprawdzenia.

SławeK
  • REKLAMA
  • #8 3827812
    wafiel
    Poziom 11  
    Napisalem do djlj24 ale jakos dlugo sie nie odzywa:)
  • #9 3828091
    SlaweK
    Poziom 43  
    Nie dziw mu się, ma tysiące maili i ostatnio mniej jest zainteresowany marną robotą.

SławeK
  • #10 3829883
    wafiel
    Poziom 11  
    no tak mocno mi sie nie spieszy:) to jakos wytrzymam, oby w ogole odpisal
  • #11 3829929
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ostatnio dowiedziałem się że nie ma dostępu do internetu więc będziesz musiał popytać w zakładach RTV, może trafisz na taki który będzie wiedział jak to sprawdzić.

SławeK
  • #12 3831187
    trzy8
    Poziom 21  
    Ocena: 128
    Wafiel zapraszam do Nałęczowa (okolice).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada zmieniarkę CD Blaupunkt, prawdopodobnie model CDC A05, z kablem DIN 13, którą chce podłączyć do radia Blaupunkt VW Beta 5 przez mini ISO. Po podłączeniu urządzenia nic nie działa, co może wynikać z niekompatybilności obu urządzeń, gdyż radia VW zwykle obsługują zmieniarki fabryczne produkowane przez Panasonic. Sprawdzenie działania zmieniarki bez odpowiedniego radia jest trudne, ponieważ wymaga kompatybilnego sprzętu z oznaczeniami DMS, RCM, CM, RDM lub DJ. Wskazano, że lokalne serwisy elektroniczne nie potrafią zweryfikować działania zmieniarki, a pomoc można uzyskać u osób znających się na sprzęcie Blaupunkt lub w zakładach RTV. Wskazano również możliwość kontaktu z lokalnymi specjalistami, choć dostęp do nich może być utrudniony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA