logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 6317 - nierównomierne wciąganie papieru z bocznego i dolnego podajnika

PiotrM 22 Lis 2006 20:21 1774 7
REKLAMA
  • #1 3252426
    PiotrM
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Ksero Canon 6317 zacina w dalszym ciągu papier przy podaniu z bocznego i dolnego podajnika (nie równomiernie wciąga). Objawy takie wystąpiły po wyciągnięciu zaklinowanego papieru. Co może być tego przyczyną ?
  • REKLAMA
  • #2 3252658
    pdw
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 30
    sprawdź czy nie zostały resztki kartki w wejściu do rejestracji.
    spróbuj ręcznie przeprowadzic kartke przez tą szczeline
    ew. ktoś wyciagając papier uszkodził blachy[/youtube]
  • REKLAMA
  • #3 3252880
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 830
    Czujnik registru w tych kopiarkach lubi wypadać lub się wieszać. Po wyjęciu papieru :-) zwłaszcza... Zobacz czy nie jest poluzowany lub nie wypadł z uchwytu.

C.
  • #4 3253030
    wojtasw
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam
    czujnik może być dobry ale sprężynka też potrafi się zsunąć i też będzie zacinać ale sprawdź blachę czy nie jest wygięta ku górze

Pozdrawiam
    Wojtasw
  • REKLAMA
  • #5 3255814
    sebagut
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    to prawda najczęściej winny jest czujnik przed rejestracją, ale mam taka maszynkę w której wymieniłem juz wszystko, tzn. czujnik spręzynkę, rolki z kasety, sprzęgło z kasety, podginałem juz tą blachę przy czujniku, a ona nadal czasami staje. czasami papier zatrzymuje sie przed rejestracja a czasami zaraz po wyjściu z kasety. brakuje mi juz koncepcji.
  • #6 3256656
    kordes
    Poziom 11  
    W tych kopiarkach był kiedyś problem ze sprzęgłem pobierania papieru ,taka wada fabryczna .Podmień z innej .Rolki pobierające są ok ?
  • REKLAMA
  • #7 3257511
    amireczek
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    sebagut a spróbowałeś rozciagnac sprezynki w szufladzie (te podnoszace papier) ja tak mielem kilka razy, moze za slaby docisk papieru
  • #8 3259358
    sebagut
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    ok sprawdę przy okazji te spreżyny, najgorzej jak kopiarke obsługuje kilkadziesiat osób, duzo winy ma czasami klient, mówi ze mu papier zacina, okazuje się że papier niedokładnie włozony do kasety.

Podsumowanie tematu

✨ Kserokopiarka Canon 6317 ma problem z nierównomiernym podawaniem papieru z bocznego i dolnego podajnika, co pojawiło się po usunięciu zaklinowanego papieru. Przyczyną mogą być resztki papieru blokujące wejście do rejestracji, uszkodzone lub wygięte blachy przy czujniku rejestracji, poluzowany lub wypadnięty czujnik rejestracji oraz zsunięta sprężynka dociskająca papier. W niektórych przypadkach problem może wynikać z fabrycznej wady sprzęgła pobierania papieru, które warto wymienić. Należy także sprawdzić rolki pobierające oraz ewentualnie rozciągnąć sprężyny podnoszące papier w szufladzie, aby poprawić docisk. Częstą przyczyną problemów jest także nieprawidłowe ułożenie papieru przez użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA