logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zabezpieczenie radiówki, nie mogę połączyć się z internetem.

djdark4 23 Lis 2006 14:28 1732 5
REKLAMA
  • #1 3254819
    djdark4
    Poziom 11  
    Witam mam pytanie związane z zabezpieczeniem radiówki. Problem jest następujący mam przypisany prawidłowo adres MAC i IP, sieć nie ma zabezpieczenie WEP , ściąga mi pakiety ale z internetem nie mogę się połączyć. W czym tkwi mój problem? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3255080
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Cos wiecej opisz, a brama a dns ? a najlepiej podaj to wszystko i posc pinga na brame i na cos z internetu.
  • REKLAMA
  • #3 3255107
    djdark4
    Poziom 11  
    Brama i DNS są prawidłowe
  • REKLAMA
  • #4 3256912
    krecik_jg
    Poziom 11  
    Za mało napisałeś by coś o tym powiedziec. Jak wygląda sieć. Czy jest to Access Point podłączony do modemu (do internetu), czy też jest dalsza czesć sieci. Rozumiem że masz kartę bezprzewodową przez którą łączysz sie z Access Point'em (AP). AP nie ma postawionej ściany ogniowej? Przepuszcza wszystkie adresy MAC i IP? Moze w tym jest problem. Spróbuj spingować AP. Jeśli się uda znaczy, że do niego jest wszystko dobrze. Potem wpisz: Ping 212.77.101.100. Jak przejdzie oznacza ze dostęp do internetu masz. Potem sprawdz ping www.wp.pl Jesli tu sie nie uda a poprzedni ping przeszedzl to masz klopot z DNS'em (zły adres).

A Access Point ma dostęp do internetu ????

Napisz coś więcej :-) Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 3257495
    djdark4
    Poziom 11  
    Access point ma dostep do internetu i jest dalszą częścią sieci, a czy możesz napisać coś więcej o tym jak spingować AP bo ja za dużo o tym nie wiem.
REKLAMA