logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6600 NHL-10 - biały ekran po flashowaniu, jak zrobić full erase?

Sebakomtel 23 Lis 2006 16:41 2189 6
REKLAMA
  • #1 3255365
    Sebakomtel
    Poziom 13  
    problem polega na fleszowaniu tjpatrz nizej
    ExtBUSC: C600 00EA 7501 00EA 7801 00EA 7B01 00EA
    Erase[1.37 MB]...
    erasing region [00000000 to 0000FFFF]
    erasing region [02000000 to 0214FFFF]
    in 17.63s
    Flash[1.33 MB]...in 8.24s
    * * Processed file in 39.47 seconds
    * * * Phone flashing done in 8:25 minutes
    Post Flash serial tunning of phone....
    Pooling mode for full factory set...
    Phone not responding, try to set manually!
    telefon zalacza na bat. ale jest tylko bialy ekran po jaklis 10 s. wylacza sie problem softowy czy hardware???fleszowany byl na m,t box ie

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

wie ktos moze jak zrobic fuul erase wgralem flesza od nowa ale wczesniej pousowalem flesza na tyle ile pozwoliol mi mt box (opcje w zakladkach)i teraz telefon zalacza pokazuje sie logo noki i zawiesza sie lub robi w kolko resety...przy fleszowaniu nie moglem zrobic faktory defaut seting wuchodzilo failed????moze fuul erase mi pomorze tylko nie wiem jak to zrobic pomocy!!!szukam!!
  • REKLAMA
  • #2 3257281
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    według masz problem z upp bo ono odpowiada ze wszelkie sprawy komunikacyjne,a telefon normalnie sie fleszuje??bo z tego co napisałeś to nie za bardzo wynika.opisz coś więcej.

vip-serwis,com
  • REKLAMA
  • #3 3257996
    Sebakomtel
    Poziom 13  
    wiec tak jak wyzej opisane fleszuje sie normalnie do momentu Factory Default Settings i wtedy jest faild nastepnie pisze ze nie moze wlaczyc telefonu ii ze mam spr. go wlaczyc recznie.....ale wgralem mu full erese i od nowa soft no i poszlo soft wgral sie ok zadnych bledow telefon wlacza sie normalnie ale na kazdej karcie wyskakuje niewazna karta simm o co tu teraz chodzi ???podejzewam ze wina lezy po stronie softu....sam juz nie wiem jakies sugestie???
  • #4 3260578
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Możesz mieć problem z kablem.Podobne historie były z 3650 i trzeba było zmieniać rezystor w linii BSI.Pamiętam że używałem pod Griffinem dwóch kabli do naprawy 3650 - jeden fleszował a drugi po fleszowaniu naprawiał.Poszukaj tematów z tym problemem albo kogoś kto ma sprawdzony kabel i na pewnym kabelku spróbuj flesznąć ten telefon a jak pójdzie to zajrzyj do niego i porównaj ze swoim.
  • REKLAMA
  • #5 3260646
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    sprawdz na ere jesli pokaze ok to telefon zablokowany po numerkach jesli chcesz miec pewnosc to 3310 i jazda z numerkami na probe jak bedzie ok to sprawdz jakich kart nie przyjmuje za to całe namieszanie jest odpowiedzialny scalak ktory dobiera napieci od karty .Robiłem cos takiego ostatnio po kims jak lustero mu odleciało i nie było gzdie sie wlutowac ale to inna historia
  • #6 3261204
    Sebakomtel
    Poziom 13  
    wlasnie rozmawialem z klientem telefon byl juz 2 razy na serwisie innym ciagle padal soft tj albo nie chcial sie wlaczyc albo wyskakiwal komunikat contakt retailer czy cos w tym stylu potem tel umarl no i trafil w moje rece wiec cos mi tu wyglada na hardware ....wiec chcialbym sie dowiedziec jaki uklad jest odp.za czytanie karty sim....moze ktos mi pomoc??
  • REKLAMA
  • #7 3272487
    Sebakomtel
    Poziom 13  
    jeszcze raz fleszowalem ..teraz przy probie wlaczenia telefonu pojawia sie komunikat "telefonu nie da sie wlaczyc skontaktuj sie ze sprzedawca" ma ktos jakis pomysl????????????????????

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 6600 NHL-10, który po próbie flashowania za pomocą MT Box uruchamia się tylko z białym ekranem i zawiesza się lub resetuje w pętli. Proces flashowania przebiega do momentu Factory Default Settings, gdzie pojawia się błąd "failed", a telefon nie przechodzi do pełnej inicjalizacji. Próby wykonania full erase i ponownego wgrania softu nie przynoszą trwałego efektu – telefon wyświetla komunikat o nieważnej karcie SIM na każdej karcie. Podejrzewa się problem zarówno softwarowy, jak i sprzętowy. Wskazano możliwe przyczyny: uszkodzony kabel do flashowania (np. konieczność wymiany rezystora w linii BSI, analogicznie do problemów z modelem 3650), blokada telefonu po numerach (sprawdzenie przez ERE), a także uszkodzenie układu odpowiedzialnego za odczyt karty SIM, co może powodować komunikaty typu "telefonu nie da się włączyć, skontaktuj się ze sprzedawcą". Telefon był wcześniej serwisowany z powodu problemów z softem i komunikatami o kontakcie z retailerem, co może wskazywać na usterkę hardware. Zalecane jest sprawdzenie kabla, wykonanie pełnego erase, a także diagnostyka układu SIM i blokad sieciowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA