logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K300 - brak dźwięku podczas rozmów, echo po odebraniu połączenia

polis_w 23 Lis 2006 22:12 1104 3
REKLAMA
  • #1 3256788
    polis_w
    Poziom 1  
    Witam mam taki problemik w moim k300:
    w telefonie nie da się odsłuchać dzwięków dzwonków i kiedy sie z niego dzwoni nic nie słychać.
    Kiedy się na niego zadzwoni dopiero wtedy słychać dzwięk dzwonka, ale i tak się nie da rozmawiać bo po odebraniu echo.
    Po zresetowaniu ustawień telefon się włancza i pochwili wyskakuje że przełączono w tryb hf.
    Ustawianie profili nic nie daje.
    Zmieniłem buzer, nawet złącze systemowe bo myślałem że coś zwiera i może stą ten problem ale dalej nic nie pomogło.
    Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3256897
    yearecki
    Poziom 11  
    stawiam na uszkodzenie glassa układ odpowiedzialny za mikrofon i hf. Dokładne czyszczenie+hot powinno pomóc. jeśli nie to wymiana na nowy. Znajduje się on przy złaczu systemowym pierwszy z prawej.
  • REKLAMA
  • #3 3257261
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    tak dokłądnie jak kolega powiedział ale ja zaczołbym od wyczyszczenia złącza systemowego potem czyszczenie dolnej częsci płyty,a potem podlej topnikiem glasy i wygrzej porządnie aż zaczną pływać,jeżeli to nie pomoże to dopiero wtedy wymień glas n2300 i powinno ci zniknąc.

vip-serwis,com
  • #4 3257445
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    Cytat:
    stawiam na uszkodzenie glassa układ odpowiedzialny za mikrofon i hf. Dokładne czyszczenie+hot powinno pomóc. jeśli nie to wymiana na nowy. Znajduje się on przy złaczu systemowym pierwszy z prawej.
    no tak coś ,gdzieś się przeczytało na forum i podaje się to dalej a czy to ma sens to z tym juz gorzej.Dzieje się tak dlatego bo mało kto analizuje tak lubiane ,,solucje,, nie mówiąc o ich zrozumieniu.Przelutuj ,wymień glasa czy glasy to najczęstrze dobre rady a tych ,,glasów,, jest coraz wiecej w nowszych telefonach np motorollach
    Ostatni post jest nieco konkretniejszy i faktycznie czyszczenie ,grzanie ma tu sens ale chociaż prawidłowo opisano chip o który chodzi to niestety wskazanie jest błędne.Info dla procesora o podłączonym zestawie zewnętrznym idzie przez N2400(ten kojarzony z ładowaniem i komunikacją z kompem) a nie N2300 który jest w układzie mikrofonu.Sprawdz go przede wszystkim i ew połączenia z procesorem a to może być czasami trudne jeśli płyta była np zalana..
REKLAMA