logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać film 7,4 GB z DVD dwuwarstwowej na jednowarstwową?

arturbor. 25 Lis 2006 16:45 2418 8
REKLAMA
  • #1 3262201
    arturbor.
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    czesc kupiłem sobie film na dvd i zajmuje on 7,4 GB i chciałbym go przegrac na płyte jednowarstwowa tylko jakim programem mozna to zrobic słyszałem kiedys ze jakims clonem mozna zrobic obraz takich płyt dwuwarstwowych do jedno albo jesli wiecie jakimi programami mozna to zrobic bede wdzieczny za podanie mi ich i jak to sie nimi robi a i domyslam sie ze jakosc napewno bedzie gorsza ale to mi w niczym nie bedzie przeszkadzac byle sie dało nagrac na płyte 4,7 tylko bez obcinania filmu bo chciałbym zeby był tak jak go kupiłem .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3262215
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    wyprobuj dvd shrink 3.2 bardzo dobry program mozesz powywalac reklamy z tej plyty dwuwarstwowej wywalic menu, inne jezyki napisy w innych jezykach i nagrac sam film jak jeszcze bedzie za duzy to mozna troche obciac na jakosci co nie bedzie zauwazalne dla oka. Program bardzo prosty w obsludze i darmowy
  • Pomocny post
    #3 3262514
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Dodam jeszcze że jeśli jest to film oryginalny to najpierw należy go poddać dekrypcji przed użyciem Shrinka, czy NeroRecode, czy innego.Bo po prostu nie zrzucisz zawartości na dysk, jeśli jest kodowany...
  • REKLAMA
  • #4 3262720
    arturbor.
    Poziom 22  
    ale ja przeciez napisałem ze chodzi mi o program który to skompresuje a nie zeby pousówac alementy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3262721
    rado_
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    mozesz sprobowac dvd decryptera badz alkohol 120%
  • Pomocny post
    #6 3264604
    tolkien1980
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    Za pomocą DVD Decrypter-a zrzucisz zawartość płyty na dysk twardy pomijając ewentualne zabezpieczenia.
    Za pomocą DVD Shrink-a "ściśniesz" to do pojemności płyty DVD-5.
    A na koniec wystarczy wypalić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3264665
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    arturbor. napisał:
    czesc kupiłem sobie film na dvd i zajmuje on 7,4 GB i chciałbym go przegrac na płyte jednowarstwowa tylko jakim programem mozna to zrobic słyszałem kiedys ze jakims clonem mozna zrobic obraz takich płyt dwuwarstwowych do jedno albo jesli wiecie jakimi programami mozna to zrobic bede wdzieczny za podanie mi ich i jak to sie nimi robi a i domyslam sie ze jakosc napewno bedzie gorsza ale to mi w niczym nie bedzie przeszkadzac byle sie dało nagrac na płyte 4,7 tylko bez obcinania filmu bo chciałbym zeby był tak jak go kupiłem .

Wydaje mi się, że DVDFab Platinium posiada taką możliwość i robi to w jednym cyklu uruchomieniowym.
  • Pomocny post
    #8 3561810
    gulon4
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Skoro kupiłeś ten film legalnie a więc najprawdopodobniej jest zabezpieczony . Czyli - DVD REGION+CSS FREE do rozkodowywania i oczywiście DVD SHRINK 3,2 do zgrywania . Z tego co opisałeś (7,4G)to kompresja wyjdzie jakieś 60 kilka % ale na jedną płytę się zmieści .Musisz jednak wiedzieć ,że taki poziom kompresji może pogorszyć jakość obrazu (czasami widoczne kwadraty na ekranie).Shrink sam ustala poziom kompresji zakładka auto chyba że ustawisz ręcznie. Musisz uzbroić się w cierpliwość zgrywanie chwile potrwa ok 40min. Powodzenia:D
  • #9 3562978
    arturbor.
    Poziom 22  
    wielkie dzieki juz wszystko chodzi i przegrało mi płyte uzyłem dvddecryber czy jakos tak sie pisze i dvdshrink i wszystko mi ładnie chodzi a jakosc wcale nie jest gorsza moze troszeczke ale toczeba sie bardzo wpatrzec i wtedy widac lekkie zmiany w porownaniu z oryginałem

Podsumowanie tematu

✨ Aby nagrać film o rozmiarze 7,4 GB z płyty DVD dwuwarstwowej na jednowarstwową (4,7 GB), należy najpierw zgrać zawartość płyty na dysk twardy, omijając zabezpieczenia takie jak region i CSS. Do tego celu polecane są programy DVD Decrypter, DVD REGION+CSS FREE lub Alcohol 120%. Następnie używa się DVD Shrink 3.2, który kompresuje obraz DVD do rozmiaru mieszczącego się na płycie jednowarstwowej. DVD Shrink umożliwia usunięcie niepotrzebnych elementów (menu, reklamy, napisy w innych językach), co ułatwia zmniejszenie rozmiaru, ale można też wykonać kompresję bez usuwania zawartości. Kompresja na poziomie około 60% może powodować niewielką utratę jakości obrazu, widoczną jedynie przy dokładnym porównaniu z oryginałem. Alternatywnie, program DVDFab Platinum oferuje możliwość zgrania i kompresji w jednym procesie. Po przygotowaniu obrazu wystarczy nagrać go na płytę DVD-5. Cały proces wymaga cierpliwości, zgrywanie i kompresja mogą trwać około 40 minut.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA