logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolce antywibracyjne wybrać pod kolumny, satelity i centralny?

duzydiablo 25 Lis 2006 18:16 1457 6
REKLAMA
  • #1 3262566
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam
    mam pytanie bo chce zakupic kolce pod kolumny tylko teraz niewiem czy pod satelity tez ma dac i pod centralnego??Jakie kolce urzyc takie zeby niebyly zbyt drogie niepytajcie sie ile mam na to bo narazie niewiem ale tyle ile bedzie potrzebne to jakos skrece sobie ja myslalem np nad tymi http://allegro.pl/item141583560_kolce_antywibracyjne_901h_czarne_wkrecane_hurt_.html
    lub tymi
    http://allegro.pl/item141583557_kolce_antywibracyje_916_srebrny_polysk_przyklejane.html
    pozdrawiam
    p.s mam nadzieje ze pomozecie mlodemu
  • REKLAMA
  • #2 3262623
    Paweł007
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam.

Wystarczą tylko pod suba niemusisz dawac wszedzie ich. A które wybrać obojętnie to tylko zależy od ciebie ktre ci sie bardziej podobaja. Ja bym wybral czarne pod ciemne kolumny a srebrne pod jasne. Miłego sluchania muzyki i mam nadzije ze pomogłem:)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3262634
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 839
    Przyklejane, to zawsze mniejsza rujnacja obudowy...
  • #4 3262673
    duzydiablo
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 23
    witam
    a jak i na co sie przykleje te kolce przyklejane??
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3262705
    Paweł007
    Poziom 22  
    no to zależy bo jak masz obite kocykiem tobym nieradził przyklejać, taksamo z marnej jakości okleiną i niewiem jak jest z fornirem. dlaczego bo jak masz dobry kle i sub załużmy jest ciezki i noga przesuniesz to powierzchcia klejona kocyk np moze sie rozciagnac i bedziesz miał nieiado mo co taksamo z reszta jest a kleisz na poxipol lub coś podobnego. Jabym radził przykręcane jest bezpieczniej i jaka rujnacja obudowy jak sie robi takie coś to juz na zawsze wiec lepiej przykrecić i nic sie niestraci a moze zyskac bo niestanie sie to co wyzej napisałęm.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 3263517
    Paweł007
    Poziom 22  
    Witam.

Spokojnie możesz dać te tanie i w sumie ladne. Wystarczy pod sam sub. Jak satelity są pokaźnych rozmiarów to w sumie możesz dać nawet dla estetyki żeby wszystko byłło takiesamo. Jabym dał tylko do suba a satelit i centralny zostawił ael można dać dla suba i satelit, a dla centralnego niedawaj.

I to wszytko teraz wystarczy kupić i zamontować.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat wyboru kolców antywibracyjnych pod kolumny głośnikowe, satelity oraz centralny. Zaleca się stosowanie kolców przede wszystkim pod subwoofer, gdyż nie jest konieczne montowanie ich pod wszystkimi głośnikami. W przypadku satelitów można je zastosować dla estetyki, zwłaszcza jeśli są większych rozmiarów, natomiast pod centralny kolce zwykle nie są potrzebne. Wybór między kolcami przykręcanymi a przyklejanymi zależy od rodzaju obudowy – przyklejane mogą uszkodzić delikatne powierzchnie, takie jak okleina niskiej jakości czy kocyk, szczególnie przy przesuwaniu ciężkiego subwoofera. Przykręcane kolce są bezpieczniejsze i trwalsze, choć wymagają trwałego montażu. Przykładowe modele kolców to czarne, wkręcane 901H oraz srebrne, przyklejane 916 w połysku. Kolce można dobrać kolorystycznie do kolumn (ciemne do ciemnych, jasne do jasnych) dla lepszego efektu wizualnego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA