logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KRC-958R - Funkcje płytek CN11, CN10 i dodanie wejścia AUX

kri2 26 Lis 2006 00:34 1932 5
REKLAMA
  • #1 3263973
    kri2
    Poziom 2  
    mam pare pytań co do radia kenwood krc-958r .

1.

Kenwood KRC-958R - Funkcje płytek CN11, CN10 i dodanie wejścia AUX

taką płytkę znalazłem po prawej stronie płyty głównej. do czego ona służy i co to za piny CN11 + i - oraz CN10 L G R (DOLBY) i do czego mogą mi posłużyć?

2.

jak najprostrzym sposobem [nie jestem profesjonalistą] o ile w ogóle się da osiągnąć wejście liniowe - aux ? chciałbym podłączyc jakiś odtwarzacz zewnętrzny.

3.

chciałbym też powiedzieć że radyjko odpala bez mechaniki, chodz niektórzy pisza na forum że nie ;))

to na razie tyle .
  • REKLAMA
  • #2 3265345
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    To jest płytka dodatkowych mozliwości audio - te opcje które odróżniają 858 od 758 i 858 od 958 od 958. Nie sprawdzałem osobiscie ale bez tego chyba też radio zadziała.
    Zajrzyj na stronę studio24 i tam będzie taki schemacik z rezystorkiem podłaczonym do złacza zmieniarki - emulator. Jak coś takiego u ciebie nie zadziała i pokaże sie CH NO to będziesz potrzebował bardziej zaawansowanego emulatora - ale nie jest wcale taki skomplikowany.
    Polecam ten sposób (jeżeli nie masz zmieniarki).[/youtube]
  • REKLAMA
  • #3 3266728
    kri2
    Poziom 2  
    a na tej płytce dodatkowych opcji po co są te puste piny do podpięcia czegoś?

i jeszcze jedno : bez mechaniki można włączyć radio ale już kasete nie bardzo ;]
  • REKLAMA
  • #4 3270393
    kri2
    Poziom 2  
    no to jak się dowiedziałem od admina studia24 - to radio nie ma poprawnego trybu aux. jakiś pomysł na podpięcie do niego line in ? ;>
  • REKLAMA
  • #5 3271122
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Tak, niedawno Szymtro coś pisał o emulatorze zmieniarki do Kenwooda. Albo zapoznać się ze schematem i konstrukcją radia i rozłączyć w odpowiednim miejscu tor radiowy i wpiąć się sygnałem dopasowując poziomy.

SławeK
  • #6 3271245
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    Wtedy miałem taki plan żeby psokładać wszystko w artykuł i wysłać do diljl celem podłaczenia do jego strony.

Do autora postu - opracowałem i zbudowałem takie urządzenie samodzielnie (dzięki stronie projektu KECANI). Wykorzystany uC 89c2051 i parę elementów (rezystory kondensatory). Do tego jest potrzebna wtyczka din13 (tme.pl) albo zbudowanie złącza samemu (goldpin). JAk jesteś zainteresowany to napisz na PW, moze bedzie okazja żeby porobić zdjęcia do artykułu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Coś takiego (jeszcze nie wszytsko jest ale wyjaśni wiele)
    http://www.szymtro.trocki.pl/projekty/index.html
    i potem KENWOOD AUX Emulator - to nie jest żadna reklama tylko pokazanie nowych możliwości.
REKLAMA