logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner NEW STAR ST-202: brak elementów 8951 i 8952, niesprawne wyjścia EURO/RCA

MAJSTER XXL 26 Lis 2006 11:16 1305 1
REKLAMA
  • #1 3264565
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    tuner podobno po burzy ,napięcia w zasilaczu poprawne ,elki C16 i C17 w porządku ,na pewno walnięty przełącznik 4053,ale ktoś przede mną grzebał i teraz pytanie czy dobrze zrobił,otóż:
    -brak jest elementów 8951 i 8952 w okolicy gniazda COM, skrajne końce punktów lutowniczych od tych elementów połączone zworką z drobnego kabelka
    -jumper na złączu CN392 jest na kołkach nr 5 i 6 ,czy dobrze?
    dodam ,że tuner normalnie się włącza,można przełączać programy ,ale wyjścia na EURO i na RCA niesprawne.
    na której nóżce układu 4053 jest wejście video,tzn.CVBS i jaki rodzaj sygnałów ten układ przełącza ,czy także przełącza RGB?

Dodano po 32 [minuty]:

po załączeniu z czuwania na pracę na wyj. EURO VCR przez około 1 sek. pojawia się logo NEW STAR i w momencie pojawienia się następnego okna obraz zanika,dość gorący jest główny procesor,a przełącznik 4053 praktycznie się nie nagrzewa
  • REKLAMA
  • #2 3272009
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  
    Ocena: 429
    udało mi się zdobyć oryginalny pilot i menu działa poprawnie,a więc chyba tuner wygląda na częściowo sprawny,obraz menu jest tylko przez VCR ale z zakłóceniami:są to ukośne kreski przerywane a ekran menu jest cały zazieleniony,anteny jeszcze nie podłączyłem gdyż nie mam talerza,a uszkodzony tunerek dostałem na własność

Dodano po 5 [godziny] 37 [minuty]:

tuner już naprawiłem ,pozbyłem się przełącznika 4053 i działa dobrze na wyj. VCR ,teraz mam pytanie :
    czy trzeba wgrywać nowe oprogramowanie ,czy będzie odbierał na tym co mam:
    hardware version :AF-1700E
    software version:SPRA2733S170EC
    database version:00000005
    boot version:0011.1
    wydaje mi się ,że jest to stary soft,a drugie pytanie to jaki zakupić talerz (wielkość) i konwerter (może w zezie?) aby dobrze odbierało
    pozdrawiam :D
REKLAMA