logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Arka 809p - maszyna zatrzymuje się, plącze nici pod materiałem

kajdaw 26 Lis 2006 19:42 2199 2
REKLAMA
  • #1 3266445
    kajdaw
    Poziom 2  
    Witam dostalam niedawno maszyne w prezencie probujac szyc wystapil problem. Maszyna szyje tylko chwile sama sie zatrzymuje a od spodu material jest caly poplatany. Naprezacz nici w bebenku poluznilam odkrecajac srubke a gorna ustawilam 3-4 tak jak w opisie i nadal placze sie nic pod materialem niestety niemam instrukcji i niewiem czego jest przyczyna mam nadzieje ze ktos mi w tym pomoze pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3272631
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1710
    Witam!
    Nigdy nie należy sugerować sie jakimikolwiek opisami 3lub4 .Jest to tylko skala orientacyjna.
    Maszyne ustawia sie w zaleznosci od grubosci nici .
    Przyjmij taką zasadę nitka dolna po wyjęciu z pod płytki ściegowej musi schodzic ze szpuleczki dosc łagodnie ale nie zbyt luzno.Nitka górna musi być zawsze bardziej napręzona niz nitka dolna.Nitke gorna sprawdzaj zawsze przy opuszczonej stopce poniewarz przy podniesionej stopce dziala mechanizm ktory odsuwa talerzyki i zwalnia nitke.
    To by było tyle na poczatek.
  • #3 3272931
    kajdaw
    Poziom 2  
    witam dzieki za podpowiedz juz dostalam instrukcje zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja i maszyna szyje pozdrawiam
REKLAMA