logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dwa monitory, dwa różne obrazy, podział dla 2 graczy.

michał pytel 27 Lis 2006 10:56 3503 6
  • #1 3268139
    michał pytel
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    witam, mam kompa i dwa monitory. na karcie graficzne(ati radeon) mam dodatkowe wyjscie na monitorek.pytanie co zrobic by obraz na nich był wyswietlany dla dwóch graczy.chodzi o to ze np w colinie 2 dla dwóch graczy mozna było podzielic ekran na pół, a mi chodzi o to by obraz dla jednego gracza był na jednym a dla drugiego na drugim bez wlasnie tych połowek.pozdrawiam.
  • #2 3268164
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    na alegro widzalem przejsciowke rozgaleznik na dwa monitory.
    nie zamieszczam bo nie wolno linku do allegro.
  • #3 3268172
    michał pytel
    Poziom 13  
    ok,tylko ze obraz ma byc wyswietlany dla graczy niezaleznie, znaczy ze przed soba maja miec tylko to co oni robia
  • #4 3268558
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    michał pytel - to musi to umożliwiac:
    1. Gra
    2. Karta graficzna.

Marne szanse, zeby to zadziałało, jeżeli sie o to pytasz, a nie wiesz, że działa.
  • #5 3268647
    michał pytel
    Poziom 13  
    ok dzieki, ale na jakims radeonie własnie było to mozliwe. pozdrawiam
  • #6 3269664
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    To kup tego "jakiegos" radeona :)
  • #7 3271903
    blackball
    Poziom 17  
    brawo, cóż za treściwa odpowiedź... :|

jeśli okaże Ci się to pomocne, na kartach matrox jest taka możliwość. to znaczy nie jestem pewien ale chyba można rozdzielić obraz na 2 monitory sprzętowo i wtedy działa jak jeden monitor o dziwnej rozdzielczości (np. 1600X600). chodzi mi o karty dualhead (np. G450). G450 chyba uciągnie colina 2. wystarczy podzielić obraz pionowo zamiast poziomo (jeśli jest taka opcja wogóle)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada komputer z dwoma monitorami podłączonymi do karty graficznej ATI Radeon i chce, aby każdy monitor wyświetlał niezależny obraz dla dwóch graczy, zamiast dzielonego ekranu na jednym monitorze (np. w grze Colin 2). Dyskusja wskazuje, że realizacja takiego rozwiązania wymaga wsparcia zarówno ze strony gry, jak i karty graficznej. Standardowe rozgałęźniki sygnału nie umożliwiają niezależnego wyświetlania różnych obrazów na dwóch monitorach. Wspomniano, że karty Matrox z technologią dualhead (np. model G450) mogą pozwolić na sprzętowe rozdzielenie obrazu na dwa monitory, traktując je jako jeden monitor o nietypowej rozdzielczości, co może umożliwić pionowy podział obrazu dla dwóch graczy. Jednak w przypadku kart ATI Radeon takie funkcje są ograniczone lub niedostępne, a sukces zależy od kompatybilności gry i sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA